U bevindt zich hier: Orange Lions & Academies » Orange Lions (rollers) » Nieuws » Selectie Orange Lions voor EK rolstoelbasketbal vrouwen bekend

Terug naar overzicht

Selectie Orange Lions voor EK rolstoelbasketbal vrouwen bekend

4 juni 2019 13:24:00

De selectie van de Orange Lions voor het Europees Kampioenschap rolstoelbasketbal voor vrouwen, dat van 30 juni t/m 7 juli wordt gehouden, is bekend gemaakt. Afgelopen weekeinde hakten bondscoach Gertjan van der Linden en zijn assistent Irene Sloof de knoop door en lieten de selectie weten welke twaalf speelsters in Rotterdam hun opwachting zullen maken.

Ten op zichte van de selectie bij het Wereldkampioenschap van 2018, waar de Orange Lions de allereerste wereldtitel ooit in het Nederlandse basketball veroverden, is er slechts een enkele wijziging. Amy Kaijen moet als gevolg van een blessure de Europese titestrijd in eigen land aan zich voorbij laten gaan. De EK-selectie bestaat uit de volgende twaalf speelsters:

Ilse Arts
Sylvana van Hees
Lindsay Frelink
Jitske Visser
Dagmar van Hinte
Julia van de Sprong
Bo Kramer
Xena Wimmenhoeve
Cher Korver
Saskia Pronk
Carina de Rooij
Mariska Beijer

Toch is de Nederlandse ploeg tijdens het EK in Rotterdam met een groep van veertien speelsters aanwezig. Bondscoach Gertjan van der Linden legt uit: "Ik wil met een groep toewerken naar de Paralympics in Tokyo in 2020 en die groep is groter dan onze selectie van twaalf voor het EK. Daarom kiezen wij ervoor om ook de andere speelsters de ervaring van een belangrijk eindtoernooi op te laten doen."  

EK rolstoelbasketbal
Meer informatie over het EK rolstoelbasketbal voor vrouwen is te vinden op deze website

NBB video

 

  -  

Meer »

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF