U bevindt zich hier: Orange Lions & Academies » Orange Lions (rollers) » Nieuws » Rolstoelbasketballers vervolgen EK-voorbereiding in Canada

Terug naar overzicht

Rolstoelbasketballers vervolgen EK-voorbereiding in Canada

17 juni 2019 19:40:00

Na de rolstoelbasketbalsters is het nu de beurt aan de mannen om zich in Canada voor te bereiden op hun Europees Kampioenschap dat in van 28 augustus t/m 9 september in Polen wordt gehouden. De Orange Lions hebben na het einde van de competities eerst een rustperiode gehad, maar gaan nu in Toronto hard aan de slag om straks in Polen goed voor de dag te kunnen komen. 

Behalve flink wat trainingen staan er in Toronto veel wedstrijden op het programma voor de mannen van bondscoach Cees van Rootselaar, met als doel het wedstrijdritme weer op te pakken. Het Nederlands rolstoelbasketbalteam heeft verschillende bepalende spelers die in buitenlandse competities spelen. Het is zaak voor Van Rootselaar om daar een eenheid van te maken en een optimale groep te creëren.

Jelle van de Steen moest op het laatste moment helaas afhaken met een blessure. Daardoor reist Van Rootselaar af met dertien spelers in plaats van de gewenste veertien. Gisteren (maandagochtend) is de selectie richting Canada vertrokken. Na aankomst kan de focus op de komende oefenwedstrijden met als tegenstanders gastland Canada en Argentinië. 

Programma Orange Lions
Woensdag 19 juni:

17.00 uur: CAN vs NED
    
Donderdag 20 juni:
10.00 uur: NED vs ARG
17.00 uur: NED vs CAN

Vrijdag 21 juni:
17.00 uur: NED vs ARG

Zondag 23 juni:
15.00 uur: ARG vs NED

Maandag 24 juni:
17.00 uur: CAN vs NED

Dinsdag 25 juni:
10.00 uur: CAN vs NED

Na Canada reizen de rolstoelbasketballers door naar Breda om daar deel te nemen aan de Paragames. Israel en Oostenrijk zijn dan de tegenstanders. Al met al een intensieve periode met veel wedstrijden, die er voor moet zorgen dat Oranje klaar is om bij het EK kwalificatie voor de Paralympische Spelen in Tokyo in 2020 af te dwingen. Daarvoor moeten de Orange Lions bij de eerste vier eindigen.

NBB video

 

  -  

Meer »

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF