U bevindt zich hier: Orange Lions & Academies » Orange Lions (rollers) » Nieuws » Orange Lions zonder verlies naar kwartfinales van EK

Terug naar overzicht

Orange Lions zonder verlies naar kwartfinales van EK

5 juli 2019 11:15:00

De Orange Lions zijn ongeslagen gebleven in de voorronde van het Europees Kampioenschap rolstoelbasketbal in Rotterdam. De regerend Europees en wereldkampioen won donderdag in het Topsportcentrum ook z'n vijfde wedstrijd. Dat gebeurde ten koste van Frankrijk dat met 72-34 aan de kant werd gezet. In de halve finale wacht nu zaterdag (6 juli) om 16.00 uur Spanje, dat eerder al in de openingswedstrijd van het toernooi met 56-39 werd verslagen. De andere halve finale gaat tussen Duistland en Groot-Brittannië. Donderdag wonnen de Duitse vrouwen de onderlinge confrontatie in de voorronde met 48-61.

KWARTSTANDEN: 19-10, 15-12, 19-8, 19-4.

Game flow
Het gaat wat ver om de laatste wedstrijd van de voorronde als niemendalletje af te doen, maar heel veel moeite had Nederland niet met Frankrijk dat door het 54-31 verlies tegen Spanje al naast de tickets voor de Paralympics in Tokyo had gegrepen. Het duel begon wat later, omdat Turkse fans in de wedstrijd ervoor enthousiast met rookbommetjes aan de slag waren geweest. Daardoor was het begin van Nederland rommelig en kon Frankrijk voor de rust nog aardig mee (34-22), daarna stonden de Lions hun opponent nog maar 12 punten toe.

Top performers
Mariska Beijer 27 punten (13 op 19) en 7 rebounds; Bo Kramer 17 punten (8 op 17), 9 rebounds, 5 assists en 1 op 1 driepunters; Cher Korver 12 punten (6 op 8), 6 rebounds en 4 assists.

Opvallend
Iedereen kreeg van bondscoach Gertjan van der Linden speeltijd. Bijzonder was dat Nederland over veertig minuten maar één keer balverlies leed, tegen 13 keer voor Frankrijk. De Lions hadden een 42-39 reboundoverwicht en werkten af tegen 50 procent (33 uit 65).

Gertjan van der Linden: 'Het doel was de jonge meiden ook minuten te geven'
"Doordat het wat later begon, was het aanvankelijk wat rommelig, maar daarna pakten ze het goed op. Je weet dat je eerste bent in de voorronde, je weet dat je deze wedstrijd wint, dan is het doel de jonge meiden in de selectie ook minuten te laten maken en dat is goed gelukt. Want daar trainen ze een heel jaar voor en nu konden ze ook echt aan de bak. Trainen is leuk, maar alleen van dit soort wedstrijden werd je echt beter.""

Statistieken: klik hier.

Beelden: klik hier.

Volgende wedstrijd: Nederland – Spanje, zaterdag 6 juli om 16.00 uur.

Tickets: klik hier.

NBB video

 

  -  

Meer »

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF