U bevindt zich hier: Orange Lions & Academies » Orange Lions (rollers) » Nieuws » Orange Lions plaatsen zich voor finale EK rolstoelbasketbal

Terug naar overzicht

Orange Lions plaatsen zich voor finale EK rolstoelbasketbal

6 juli 2019 18:35:00

De Orange Lions hebben zich geplaatst voor de finale van het Europees Kampioenschap rolstoelbasketbal in Rotterdam. De regerend Europees en wereldkampioen was zaterdag in het Topsportcentrum in de halve finale zoals verwacht met 57-31 te sterk voor Spanje. De Zuid-Europese opponent was al eerder in de openingswedstrijd van het toernooi met 56-39 verslagen. In de finale wacht Groot-Brittannië dat in de andere halve finale in een spannende wedstrijd met 48-49 van Duitsland won.

KWARTSTANDEN: 13-8, 12-6, 17-11, 15-5.

Game flow
In het eerste kwart lukte het Spanje nog om Nederland bij te benen, maar vanaf 13-9 liepen de Orange Lions via 19-9 door naar 25-15 voor bij de rust. Die marge werd in het derde en vierde kwart rustig uitgebouwd naar een uiteindelijk verschil van 26 punten, zodat bondscoach Gertjan van der Linden al zijn speelsters in actie kon laten komen.

Top performers
Bo Kramer 23 punten (10 op 21), 9 rebounds en 6 assists; Mariska Beijer 19 punten (8 op 14), 9 rebounds en 4 assists.

Opvallend
Nederland domineerde in de rebound. Zelf pakte het er 54, waarvan 22 aanvallende, tegen een totaal van 32 rebounds voor Spanje, dat ook nog eens 20 keer balverlies leed en op een schotpercentage van 26 werd gehouden.

Gertjan van der Linden: 'Het gaat om het nakomen van de teamafspraken in het veld'
"We hadden op zich een goed begin en kwamen meteen met 4-0 voor. Maar dan maak je een paar foutjes en dan krijgt Spanje toch een boost. Je weet dat je de betere ploeg bent en dat je gaat winnen, maar het gaat om het proces en het nakomen van de teamafspraken in het veld. Daar wordt veertig minuten op gecoacht. Vandaag lag de focus op de aanval, want verdedigend zit het wel goed, al hadden we misschien Virginia Perez, die 19 punten scoorde, beter kunnen afstoppen. Maar je houdt niet alles weg. Bij ons speelde Mariska Beijer niet haar beste wedstrijd van het toernooi, maar dan zie je dat ze meer gaat passen in plaats van schieten, dat bracht verwarring bij haar teamgenoten. Wel heeft iedereen weer minuten kunnen maken. En dat is voor het proces belangrijk: als je op het hoogste podium kan staan na een toernooi die je met twaalf speelsters hebt gespeeld."

Statistiekenklik hier.

Beelden: klik hier.

Volgende wedstrijd: Nederland – Groot-Brittannië (finale), zondag 7 juli om 15.00 uur.

Tickets: klik hier.

NBB video

 

  -  

Meer »

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF