U bevindt zich hier: Orange Lions & Academies » Orange Lions (rollers) » Rolstoelbasketbal Academies

NBB Rolstoelbasketbal Academies

Eind 2017 zijn er twee NBB Rolstoelbasketbal Academies van start gegaan. De academies zijn opgericht om kansrijke jonge rolstoelbasketballers meer trainingsmogelijkheden aan te bieden. Er is gestart met één extra training per week met mogelijkheid tot uitbreiding in de toekomst. De academies hebben als taak om kansrijke jonge rolstoelbasketballers op te leiden zodat de kloof tussen vereniging en het CTO / de Nationale Teams kleiner wordt. Kansrijke spelers blijven trainen en spelen bij de eigen vereniging en kunnen optioneel wekelijks extra trainen bij de academie.

Eind 2016 heeft de NBB alle rolstoelverenigingen aangeschreven met de bidprocedure rondom de NBB Rolstoelbasketbal Academies. Bij de keuze voor de twee academies is er gelet op structuur, potentiële rolstoelbasketballers en geografische spreiding. Na een lange voorbereidingsperiode zijn de Academy Oost en West in december 2017 van start gegaan.

Academy Oost staat onder leiding van Kees van de Bunte en de trainingen vinden plaats in Ermelo. Academy West staat onder leiding van John Licht en trainingen vinden plaats in Rotterdam. Beide trainers hebben veel ervaring in het opleiden van jeugdspelers binnen het rolstoelbasketbal. Bovendien vormt dit duo de staf van het nationale U18 (mix)team dat traint 1x per maand op Papendal.

Mocht je vragen hebben over de NBB Rolstoelbasketbal Academies kun je contact opnemen met Kees van de Bunte of John licht.

Trainingen en tijden:

Academy Oost - Sportcentrum Calluna
Herderlaan 51, 3851 BC, Ermelo
Zondagochtend 10.00 – 13.00 uur
Info: kees.van.de.bunte@basketball.nl

Academy West - Topsportcentrum Rotterdam
Van Zandvlietplein 20, 3077 AA, Rotterdam
Zondagochtend 10.00 – 13.00 uur
Info: john.licht@basketball.nl

NBB video

 

  -  

Meer »

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF