U bevindt zich hier: Orange Lions & Academies » Orange Lions (V) » Senioren » Geen winst voor Amsterdam Angels in tweede fase EWBL

Terug naar overzicht

Geen winst voor Amsterdam Angels in tweede fase EWBL

10 december 2018 12:51:46

De Amsterdam Angels zijn er niet in geslaagd de eerste overwinning in de de European Women’s Basketball League (EWBL) te boeken. Tijdens de tweede 'stage' (fase) van de EWBL afgelopen weekeinde in het Slowaakse Piestany gingen beide duels verloren. Zaterdag verloren de Angels met 82-58 van het Tsjechische Basket Zabiny Brno. Een dag later werd het 57-69 tegen thuisclub Piestanske Cajky. 

De Amsterdam Angels worden gevormd door de in de Vrouwen Basketball League actieve internationals. Doel van deelname aan de EWBL is meer wedstrijden op internationaal niveau te spelen.

De selectie voor de tweede fase bestond uit Noor Driessen, Janine Guijt, Yfke Hoek, Lisanne de Jonge, Julia Jorritsma, Katoo Koenen, Ilse Kuijt, Evelien lutje Schipholt, Zoë Slagter, Laura Steggink, Mariek van Schie en Janiek van Veen. Kuijt, De Jonge, Steggink, Driessen en Hoek waren er in de eerste fase ook bij. Hoofdcoach was weer Hakim Salem. Hij werd ditmaal geassisteerd door Erik Raterink.

De Amsterdam Angels hadden de eerste ‘stage’ (fase) van de EWBL begin oktober ook al zonder zege afgesloten. In het Letse Riga leed de Nederlandse selectie toen drie achtereenvolgende nederlagen tegen Lulea Basket (107-63), TTT Riga (93-54) en Dynamo Moskou (79-76). Met een gemiddelde leeftijd van 19,5 jaar waren de Amsterdam Angels het jongste team tijdens de eerste fase.

Meer topduels
De EWBL is een door de FIBA gesanctioneerde vrouwencompetitie die is opgezet voor professionele basketbalteams uit Centraal-, Oost- en Noord-Europa. Doel is de deelnemende clubs kwalitatief goede wedstrijden aan te bieden. De Nederlandse Basketball Bond wil de in Nederland spelende internationals de kans geven meer topduels te spelen, vandaar de deelname aan de EWBL. Het is de eerste Europese competitie die het reguliere seizoen in drie fases verdeelt, ten einde de kosten voor reizen en verblijf zo laag mogelijk te houden.

De Amsterdam Angels gaan voor de derde en laatste 'stage' op 9 en 10 januari naar het Litouwse Vilnius. Daar spelen de Angels tegen Kibirkstis Vilnius en Horizint uit Wit-Rusland.

NBB video

 

  -  

Meer »

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF