U bevindt zich hier: Orange Lions & Academies » Orange Lions (V) » VU15 » Nuttige oefenstage Orange Angels VU15 in Vejen

Terug naar overzicht

Nuttige oefenstage Orange Angels VU15 in Vejen

16 augustus 2017 11:15:00

De  North Sea Developement Basketball Cup is een jaarlijkse traditie. Het vierlandentoernooi, een samenwerking is tussen Denemarken, Zweden, Duitsland en Nederland, werd dit jaar voor het eerst in het Deeense Vejen gespeeld. Doel van het toernooi is jongens en meiden die volgend jaar mogelijk een Europees kampioenschap spelen, al wat internationale ervaring op te laten doen. 

Uitslagen:

Denemarken-Nederland 66-44 (kwartstanden 15-13;18-7;14-16;19-11)

Zweden-Nederland 72-41 (kwartstanden 25-8;13-16;23-8;11-9)

Nederland-Duitsland 70-51 (kwartstanden 13-15;14-18;12-29;12-17)

Bondscoach Yvonne Lansink Rotgerink zei het volgende over de wedstrijden: "Aan de uitslagen is het te zien dat de Orange Angels Vu15 het zwaar hadden dit weekend. Het gevoel is echter ten dele anders, ja het resultaat is teleurstellend echter we weten nu ook echt precies waar we aan moeten gaan werken. Alle wedstrijden terugkijkend kunnen we constateren dat onze tegenstanders onze turnovers genadeloos afstraften. We zijn nog niet in staat om 40 minuten lang het tempo te spelen van onze tegenstanders. Elke wedstrijd kende een minder kwart, waardoor we tegen een ruime achterstand aankeken, die dan te groot was om goed te maken. De meiden hadden moeite om vrijuit te spelen, terwijl ze absoluut het talent hebben om goed te basketballen. Onder hoge druk spelen op internationaal niveau is toch anders dan de Nederlands competitie waarin het tempo beduidend lager ligt. Hier heb je geen tijd om na te denken als een schot mis gaat of er een steal op je gemaakt wordt. Onmiddellijk schakelen naar de verdediging of aanval zal veel sneller moeten. 

In onze laatste wedstrijd tegen Duitsland spelen we onze beste eerste helft van het toernooi. Hard werkend en goed georganiseerd in de aanval bracht ons in de kleedkamer slechts met een kleine achterstand van 27-33. In het derde kwart klopte vervolgens onze communicatie in de defense niet met als gevolg een 10-0 run van Duitsland en dat is voor de uitslag van de wedstrijd dan het breekpunt. Maar ook deze jonge lichting Orange Angels is uit het juiste hout gesneden. Met wat aanpassingen, met meer lef en tempo en aanval voor aanval en verdediging voor verdediging spelend, spelen ze in de laatste 8 minuten van het vierde kwart weer gelijk op met Duitsland. 

De meeste meiden gaan het komende jaar meer trainen bij de verschillende clubs, CTO of andere academies. Met de internationale ervaring van het toernooi in Kopenhagen en in Vejen, de aandacht die de staf heeft gegeven op taktisch en mentaal gebied, de ondersteuning van Sharon Beld en Karen Heinen om de centers extra te trainen, staat deze groep aan het begin van een mooie toekomst!

NBB video

 

  -  

Meer »

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF