U bevindt zich hier: Orange Lions & Academies » Orange Lions (V) » VU16 » Orange Angels VU16 blijven zonder winst in groespfase

Terug naar overzicht

Orange Angels VU16 blijven zonder winst in groespfase

19 augustus 2018 23:10:00


Foto's fiba.com

De Orange Angels U16 zijn er niet in geslaagd hun derde en laatste groepsduel bij het Europees Kampioenschap in de A-divisie te winnen. Nederland verloor zondag met 58-67 van Letland en eindigde zo als laatste in groep B. In de kwalificatieronde is nu Tsjechië, groepswinnaar in poule A, dinsdag de volgende opponent. Dat duel begint om 20.15 uur Nederlandse tijd. De winnaar plaatst zich voor de kwartfinales, de verliezer speelt door voor de plaatsen 9 t/m 16.

KWARTSTANDEN: 11-16, 17-15, 15-13, 15-23

Game flow
Bij rust (28-31 achter) was alles nog mogelijk en na drie kwarten spelen (43-44) leek de eerste zege zeker haalbaar. In het vierde kwart was de eerste score voor Nederland (45-44), waarna Letland een 2-14 run plaatste, met 47-58 voorkwam en die voorsprong daarna in veilige haven loodste.

Top performer:
Maud Huijbens was met 18 punten en 15 rebounds goed voor een dikke double-double.

Opvallend
De Angels worstelden opnieuw met het zuiver mikken. Achter de driepuntslijn was Nederland 5 uit 27 en op de vrijeworplijn 11 uit 21. Daarnaast leden de Angels 23 keer balverlies. Letland mocht 32 keer naar de vrije worplijn en deed dat tegen 78 procent,

Bondscoach Brian Hirman: "Na de duidelijke nederlaag tegen Spanje hebben onze meiden de rug gerecht, verschrikkelijk hard geknokt en een goede wedstrijd gespeeld tegen Letland. Dat heeft dit toernooi laten zien dat het een goede ploeg heeft. Ze wonnen overtuigend van Servië en werden pas in het laatste kwart door Spanje verslagen. Het is een relatief kleine, maar zeer agressieve ploeg die veel en met succes de driepunter zoekt. We hadden zeker kansen om de pot te winnen, maar in het laatste kwart verliezen we de focus en geven we Letland een kans op een korte maar cruciale run. Ons vrije worppercentage was met 52 te laag. Sowieso missen we nog te veel dit toernooi en dat moet echt beter. Na de rustdag wacht dinsdag Tsjechië dat verrassend eerste werd in poule A ten koste van Frankrijk. Tsjechië is een ploeg waar we in de voorbereiding al drie keer tegen hebben gespeeld en die we goed kennen. We gaan er alles aan doen om dinsdag te verrassen."

Stats: klik hier.

Beelden: klik hier.

Volgende wedstrijd: Tsjechië - Nederland op dinsdag 21 augustus om 20.15 uur.

Live stream: klik hier.

NBB video

 

  -  

Meer »

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF