U bevindt zich hier: Orange Lions & Academies » Orange Lions (V) » VU16 » Orange Lions VU16 zijn klaar voor EK in B-divisie

Terug naar overzicht

Orange Lions VU16 zijn klaar voor EK in B-divisie

14 augustus 2019 11:41:00

De Orange Lions VU16 zijn klaar voor het Europees Kampioenschap in de B-divisie dat van 15 t/m 24 augustus 2019 in het Bulgarije wordt gehouden. Nederland wil in Sofia zo goed mogelijk voor de dag komen en proberen de plek in de A-divisie terug te veroveren, die het in 2018 kwijtraakte. De Orange Lions zitten in poule D met Luxemburg, Bulgarije, Oekraine en Noord-Macedonië. Laatstgenoemd land is donderdag (15 augustus) de eerste tegenstander. Voor een plek in de kwartfinales moet Nederland bij de eerste twee in de groep eindigen.

Bondscoach Thijs Volmer, die wordt geassisteerd door Ramon Kuipers, Felix Lechner, Stijn van Duijn (assistent-coaches) en teammanager Petra Beuk, heeft de volgende speelsters geselecteerd:

Jade Brughuis (Jolly Jumpers)
Sarah van Eijle (Orange Lions Academy)
Jette Hartman (Flashing Heiloo)
Lotte van Kruistum (Solar-systemen Grasshoppers)
Liselot Kulk (Solar-systemen Grasshoppers)
Jaleesa Molina (Orange Lions Academy)
Erica Romkes (Landstede Basketbal)
Hennie van Schaik (Landstede Basketbal)
Quinta van Schijndel (WSV)
Kim Schrama (BS Leiden)
Alina Sendar (Orange Lions Academy)
Lotte Toornstra (Dozy BV Den Helder)

De Orange Lions VU16 zijn dinsdag in Sofia aangekomen, zullen woensdagmiddag nog een keer trainen en dan is donderdag 15 augustus om 19.30 uur Noord-Macedonië de eerste tegenstander in groep D.

Over de voorbereiding op het EK zegt bondscoach Volmer: "Die was procesmatig goed, maar qua succes ietsje minder. We hebben zes internationale duels gespeeld en er geen eentje gewonnen. Dat is jammer, want voor het gevoel was het toch lekker geweest als we er één of twee hadden kunnen pakken. Maar dat moet dan maar in de eerste wedstrijd gaan gebeuren, want we zijn hier niet voor spek en bonen naar toe gekomen, natuurijk. We hebben vooral tegen A-landen gespeeld en ons niveau was tegen die landen niet voldoende, maar ik heb in die wedstrijden wel gezien dat we dicht tegen ons topniveau aan zitten. Het positieve is dat we echt een team zijn geworden en dat hebben de meiden vooral zelf gedaan. Minder sterke punten zijn de rebounding en de turnovers. Dat laatste is het gevolg van de verdedigende druk van de A-landen waar je tegen oefent. Als we het balverlies kunnen beperken, gaat ons dat enorm helpen."

Ga voor meer over de Orange Lions VU16 naar de teampagina.

NBB video

 

  -  

Meer »

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF