U bevindt zich hier: Orange Lions & Academies » Orange Lions (V) » VU16 » Orange Lions VU16 beginnen met monsterzege aan EK

Terug naar overzicht

Orange Lions VU16 beginnen met monsterzege aan EK

15 augustus 2019 00:23:00


Foto fiba.basketball

De Orange Lions VU16 zijn overtuigend begonnen aan het Europees Kampioenschap in de B-divisie. In de Bulgaarse stad Sofia versloeg Nederland donderdagavond Noord-Macedonië met maar liefst 101-24. Het was de eerste wedstrijd voor de Lions in groep D. Lotte van Kruistum en Erica Romkes waren met ieder 18 punten de topscorers bij Nederland, dat vrijdag om 17.15 uur aantreedt tegen thuisland Bulgarije.

KWARTSTANDEN: 27-2; 27-3; 20-14; 27-5.

Game flow
Nederland zette vanaf de eerste seconde de tegenstander onder druk en daar kwam Noord-Macedonië niet onder vandaan. Via 27-2 in het eerste kwart en 27-3 in het tweede kwart leidden de Lions bij rust al met 49 punten verschil en had Noord-Macedonië pas vijf punten gemaakt. Begin derde kwart waren de concentratie en de discipline ineens weg en kreeg Nederland zelfs een 5-0 run tegen. Maar daarna werd de draad weer opgepakt en Noord-Macedonië naar een dikke nederlaag gespeeld.

Top performers
Lotte van Kruistum 18 punten, 11 rebounds (8 aanvallend) en 4 assists; Erica Romkes 18 punten en 3/6 driepunters; Liselot Kulk 15 punten, 6 rebounds en 2/4 driepunters; Alina Sendar 15 punten, 3 rebounds en 3 assists; Kim Schrama 10 punten en 3/5 driepunters.

Opvallend
Nederland voerde in alle statistieken de boventoon. Het dwong 41 keer balverlies af bij Noord-Macedonië en scoorde daar 44 punten uit. De Lions maakten 34 punten in de fastbreak en hadden door het enorme reboundoverwicht (68 tegen 39, en 35 aanvallende rebounds) 35 tweede kans punten. Noord-Macedonië werd op een schotpercentage van 18,8 en 0 uit 7 driepunters gehouden.

Thijs Volmer (bondscoach): 'De energie in de press leverde veel balbezit en open looks op'
"Een fijne wedstrijd om mee te beginnen. Van te voren hadden we ingeschat dat onze tegenstander niet zo sterk zou zijn en dat bleek te kloppen. Onze meiden hebben een uitstekende inzet en prachtige discipline in defense - zonder fouten - laten zien in de eerste helft. De energie in de press leverde veel balbezit en open looks op. De start van de tweede helft was lastig en moelijk. Ineens was de discipline weg ondanks waarschuwingen van de coaching kant. Het goede is dat de hele ploeg dat weer recht weet te trekken en de energie wordt opgekrikt om dit resultaat neer te zetten. Even vieren en dan door naar morgen."

Statistieken: klik hier.

Beelden: klik hier.

Volgende wedstrijd: Bulgarije - Nederland (17.15 uur).

NBB video

 

  -  

Meer »

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF