U bevindt zich hier: Orange Lions & Academies » Orange Lions (V) » VU16 » Orange Lions VU16 winnen ook tweede EK-duel

Terug naar overzicht

Orange Lions VU16 winnen ook tweede EK-duel

16 augustus 2019 19:41:00

De Orange Lions VU16 hebben ook hun tweede wedstrijd bij het Europees Kampioenschap in de B-divisie in winst omgezet. In de Bulgaarse stad Sofia was Nederland in groep D vrijdag te sterk voor het gastland.  Na de monsterzege op Noord-Macedonië toonde Bulgarije zich een tegenstander van een totaal ander kaliber, maar toch werd met 64-68 de zege uit het vuur gesleept. Liselot Kulk en Hennie van Schaik scoorden ieder 13 punten.

KWARTSTANDEN: 11-15; 20-26; 23-15; 10-12.

Game flow
In een wedstrijd met zeven lead changes was Nederland in de eerste helft de betere ploeg. Via een 11-15 voorsprong na tien minuten spelen leidden de Orange Lions bij de rust met 31-41. Maar die marge van tien punten was niet voldoende, want door een sterk derde kwart (23-15) kwam Bulgarije goed terug, om via Iliayana Georgieva op 3:06 van het einde zelfs met 64-61 voor te komen. Erica Romkes knalde Nederland met een driepunter weer langszij (64-64), waarna twee rake vrije worpen van Lotte Toornstra en een lay-up van Kim Schrama de Lions toch de zege bezorgden.

Top performers
Liselot Kulk 13 punten, 5 rebounds en 2/4 driepunters; Hennie van Schaik 13 punten, 9 rebounds (4 aanvallend) en 3 assists; Lotte van Kruistum 11 punten, 8 rebounds (4 aanvallend) en 3 steals; Kim Schrama 10 punten en 5 rebounds.

Opvallend
Nederland en Bulgarije deden in de meeste categorieën niet voor elkaar onder. Wel deden de Lions het beter in punten uit de fastbreak (15 om 7) en uit tweede kansen (16 om 4). Maar het grootste verschil maakte de bank. Die van Nederland droeg 19 punten bij, die van Bulgarije maar 5.

Thijs Volmer (bondscoach):
"Eerste helft spelen we fantastisch. Onze energie is en blijft hoog en letterlijk iedereen kan zijn tegenstander een tegen een verslaan. Cuts aan de weakside en alert rebounden helpen ons aan makkelijke scores. In Q3 is net als de dag ervoor de discipline weer ver te zoeken en gaat het reboundend, op turnovers en fouten weer mis. Uiteraard doet de tegenstander ook andere dingen om dat af t dwingen. Het laatste stuk laten we onze wilskracht en vechtlust zien en komen door twee driepunters van Liselot en Erica weer langszij. Lotte maakt het vervolgens met twee vrij worpen af en een laatste lay up van Kim gooit de wedstrijd in het slot. Een mooi resultaat, met nog steeds legio aanknopingspunten om te verbeteren naar de game tegen Luxemburg."

Statistieken: klik hier.

Beelden: klik hier.

Volgende wedstrijd: Nederland-Luxemburg (16.00 uur).

NBB video

 

  -  

Meer »

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF