!
Yvonne Lansink Rotgerink liggend.jpg
5 september 2020

Bondspeld voor ‘allesdoener’ Yvonne Lansink Rotgerink

Door Ronald van Dam

Yvonne Lansink Rotgerink is onderscheiden met de bondsspeld van de Nederlandse Basketball Bond. Ze ontving deze onderscheiding vandaag (zaterdag 5 september) uit handen van NBB-voorzitter Joop Brakenhoff tijdens een van de stages van afdeling Oost als waardering voor haar inzet als bondscoach van verschillende nationale teams (valide en rolstoel), opleider, arbiter en scheidsrechtersplanner.

Lansink Rotgerink is zo’n vrijwilliger die van alle markten thuis is. De afgelopen zes jaar was ze actief als scheidsrechtersplanner in de afdeling Oost, maar kondigde een aantal maanden geleden aan die taak neer te leggen. Een gemis voor de NBB en voor alle scheidsrechters in Oost, die in haar altijd een enthousiaste, gedreven en meedenkende planner hebben gehad.

Naast deze functie is Lansink Rotgerink jarenlang actief geweest als rayonscheidsrechter en een aantal jaren als landelijk scheidsrechter. Ook is ze betrokken geweest bij de ontwikkeling van technische opleidingen en heeft ze zich ingezet als opleider van scheidsrechters (BS2) en trainers/coaches (o.a. BT2), waar ze gelukkig nog bij betrokken zal blijven.

Yvonne Lansink Rotgerink.jpg

De meeste bekendheid geniet Lansink Rotgerink als gedreven basketbalcoach. Op rayon- en landelijk niveau bij De Kikkers in Borne en Jolly Jumpers (VU20 en Vrouwen senioren) in Tubbergen. Maar haar passie als coach en haar kennis van de sport heeft Lansink Rotgerink ook over gebracht op speelsters van nationale selecties. Van 2006 t/m 2010 was ze bondscoach van de nationale vrouwenploeg in het rolstoelbasketbal. Ze debuteerde in die functie bij het Europees Kampioenschap in 2006 en leidde de rolstoelbasketbalsters bij de Paralympische Spelen in Beijng in 2008. In de periode 2011 t/m 2018 vervulde ze de functie van bondscoach bij de VU14, VU15, VU16 selecties aan de vrouwenkant.

Gerelateerde artikelen