!
20022021 KRO NED Kloof_edited.jpg
12 juni 2021

Charlon Kloof organiseert basketbalkamp in Utrecht; 'het wordt een life changing experience'

Door Luuk von Burg

International Charlon Kloof organiseert deze zomer een basketbalkamp in Utrecht. Basketballers van 12 jaar en ouder kunnen zich opgeven voor een van de kampen van de Orange Lion. Kloof neemt onder andere topcoaches als Rob Orellana, Francisco Elson en bondscoach Maurizio Buscaglia mee. “Het wordt niet zomaar een basketbalkamp, het wordt een life changing experience."

“Toen ik 12 was ging ik voor het eerst naar een kamp in Amerika. Dat kamp heeft mij doen besluiten dat ik profbasketballer wilde worden”, vertelt Kloof, vanuit thuisland Suriname waar hij de zomer spendeert.

“Nu wil ik zo’n zelfde kamp, met dát effect neerzetten in Nederland.” Kloof (31) speelde in de jeugd in Suriname bij CLD en Yellow Birds, waarna hij via Apollo Amsterdam en Canarias Basketball Academy (CBA) een scholarship bemachtigde bij St. Bonaventure College. Als prof speelde hij in Griekenland, Macedonië, Spanje en nu bij topclub Ormanspor in Turkije. “En mijn broer was overal bij. Hij heeft mij in Suriname gecoacht en daarna alles van mijn carrière meegemaakt en daarom neem ik hem mee naar het kamp. Hij weet als geen ander hoe het hoogste niveau eruit ziet”, zegt Kloof.

“Niet alleen mijn broer, maar iedere coach op het kamp weet hoe de topsportwereld werkt en gaat bijdragen aan de positieve sfeer die gecreëerd moet worden”, legt Kloof uit. Naast toptrainers als CBA-oprichter Rob Orellana, bondscoach Maurizio Buscaglia en ACB-coach Ibon Navarro en ex-NBA speler Francisco Elson, neemt Kloof ook zijn fysiotherapeuten, sportpsycholoog en diëtist mee. “Alles om ervoor te zorgen dat er een positieve en motiverende topsportomgeving komt voor de kids, zodat zij alles uit zichzelf kunnen gaan halen. Niet alleen als basketballer, maar ook als persoon. Het gaat vertrouwen geven en ervoor zorgen dat de deelnemers de mindset krijgen: ik kan beter!", zegt Kloof vastberaden.

Het wordt het eerste basketbalkamp dat Kloof in Nederland neerzet. “Het is pas het begin! Ik had al mijn stichting in Suriname, maar nu wil in Nederland dit kamp gaan neerzetten en er een jaarlijks iets van maken, dat verschillende steden in het land aandoet”, vertelt Kloof. Het kamp vindt dit jaar plaats in Sporthal Lunetten in Utrecht, waar verspreid over drie weken vier kampen met elk driehonderd basketballers wordt georganiseerd. Eerst twee voor jonge basketballers in de leeftijd 12 t/m 17 jaar en daarna voor spelers ouder dan 17.

“Het gaat geen militair kamp zijn, waar we schreeuwen dat het alleen maar harder moet. Het is voor iedereen die van basketball houdt”, vertelt Kloof. “Als jij gek bent op het spelletje, plezier wil maken, het hoogste niveau wil zien en beter wil worden, dan is dit het kamp voor jou.”

Meer informatie over het kamp en inschrijven gaat via de website van Charlon Kloof.

poster_charlon_summercamps pdf.png

Gerelateerde artikelen