!
20 september 2020

Heroes in spannend treffen onderuit

Door Rob de Keijzer

DEN BOSCH, 20 september 2020 - Het was zes maanden geleden, maar vandaag mocht Heroes Den Bosch weer aantreden in de Maaspoort. De oefenwedstrijd tegen Leuven Bears, werd na een spannende eindstrijd met 76-82 verloren. Topschutter aan de kant van Heroes Den Bosch was de Sloveen Miha Lapornik met 28 punten.

Heroes Den Bosch, en dan met name Lapornik, startte sterk. Na een luttele vijf minuten is de stand 12-5 voor de thuisploeg door drie driepunters van Lapornik en eentje van JaCori Payne. Leuven Bears doet wat terug, maar even later gooit Lapornik zijn vierde drietje er in en leidt Heroes Den Bosch met 15-12. Leuven Bears schakelt nog een tandje bij en sluit het eerste kwart af met een 17-20 voorsprong. Zowel Lapornik (Heroes Den Bosch) als Joshua Heath (Leuven Bears) hebben dan al 12 punten.

In het tweede kwart loopt Leuven verder weg van Heroes. De scoringsmachine bij Lapornik loopt even iets minder als die bij Heath, waardoor de onderlinge stand tussen deze twee schutters 15-18 is na de eerste helft. De voorsprong bij rust is ook voor Leuven, 34-41.

Na de rust pakt Heroes Den Bosch via een 14-4 run een 48-45 voorsprong. Lapornik (23 punten) weet het netje weer te vinden en bij Leuven Bears houden Heath (23 punten) en Jonas Delalieux (18 punten) de ploeg scorend in het goede spoor. Na 30 minuten weten de Belgen toch weer de voorsprong te pakken: 56-62.

Leuven Bears weet in het laatste kwart de voorsprong verder uit te breiden naar 64-75. Na een korte onderbreking in verband met het uitvallen van het scorebord plaatst Heroes Den Bosch een 7-0 run en komt zo sterk terug tot 71-75. Heroes Den Bosch blijft knokken en gaat via 73-80, door weer een driepunter van Lapornik, naar 76-80. Even later mag Heath naar de vrije worp lijn door de vijfde teamfout van Heroes Den Bosch. Die faalt niet en bepaalt de stand op 76-82, wat ook meteen de eindstand is.