!
27112020 NED ZWE Orange Lions huddle.jpg
5 december 2020

Mannen weer naar bubbel in Turkije, vrouwen naar Slowakije

Door Ronald van Dam

De internationale basketbalbond FIBA heeft de locaties bekend gemaakt voor het derde kwalificatiewindow voor EuroBasket 2021 (vrouwen) en EuroBasket 2022 (mannen). De mannen gaan februari volgend jaar opnieuw naar Turkije om daar in Ankara tegen Kroatië en Zweden te spelen. Voor de vrouwen wordt een bubbel in Slowakije gecreëerd. De Orange Lions spelen daar in Piestany nog tegen het gastland.

Zowel de mannen als de vrouwen kunnen zich nog steeds plaatsen voor het Europees Kampioenschap basketball. Voor de mannen is dat toernooi uitgesteld naar 2022. De Orange Lions staan in groep D met twee zeges en twee nederlagen tweede achter het nog ongeslagen Kroatië. Om zich te kwalificeren moet de ploeg van bondscoach Maurizio Buscaglia bij de eerste drie in de groep eindigen. Op zaterdag 20 februari speelt Nederland eerst tegen het al geplaatste Kroatië, twee dagen later wacht Zweden.

Voor de vrouwen van bondscoach Hakim Salem staat EuroBasket al in 2021 op het programma. De Orange Lions zijn koploper in groep H met twee zeges en een nederlaag. Bij winst op Slowakije op zaterdag 6 februari gaan de vrouwen voor het eerst sinds 1989 naar het EK.

Gerelateerde artikelen