!
Mo Kherrazi by night.jpeg
11 december 2020

Mohamed Kherrazi gaat in korte documentaire terug naar zijn roots

Door Ronald van Dam

Basketball is het fundament in het leven van international Mohamed Kherrazi. Dat wordt duidelijk in de korte documentaire ‘Kherrazi 11:11’ van de Amsterdamse film- en videomaker Jasper de Kloet die vanaf vandaag online is te bekijken. Daarin gaat de 30-jarige Marokkaanse Nederlander terug naar zijn basketbalroots.

Basketbalprofessional Mohamed Kherrazi groeide op in Errachidia in Marokko, waar hij samen met zijn broers in aanraking kwam met basketball. Ze leerden zichzelf alles aan door naar oude wedstrijdbeelden te kijken met behulp van de oude computer van zijn vader. Op zijn twaalfde verhuisde de familie Kherrazi naar Nederland, waar Mohamed als tiener een nieuw leven moest opbouwen, hetgeen niet altijd makkelijk was. Hij sprak geen Nederlands en miste zijn vaderland en zijn vrienden. Desondanks zag hij toch nieuwe kansen en greep die, vooral door het basketball, dat het fundament onder Mo’s nieuwe leven werd.

Mo Kherrazi docu.jpeg

Inmiddels heeft hij al een fraaie staat van dienst als basketballer opgebouwd. De bij BV Lely begonnen Kherrazi debuteerde in het seizoen 2009/2010 in de Nederlandse eredivisie bij MyGuide Amsterdam en speelde vervolgens vanaf 2011 acht seizoenen achter elkaar bij Zorg en Zekerheid Leiden, waarmee hij in 2013 Nederlands kampioen werd. Na één seizoen Landstede Basketbal in Zwolle verhuisde hij dit seizoen naar Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball, maar omdat de Dutch Basketball League als gevolg van de coronamaatregelen werd stilgelegd, heeft hij nu onderdak gevonden bij Kangoeroes Mechelen in de Belgische Euromillions League. Na al drie jeugd EK’s te hebben gespeeld, deed Kherazzi in 2015 met de Orange Lions mee aan het Europees Kampioenschap. Op dit moment is hij met het Nederlands mannenteam verwikkeld in een spannende kwalificatiestrijd voor EuroBasket 2022.

Mo Kherrazi viaduct.jpeg

Shortfilm ‘Kherrazi 11:11’

Crew

Director: Jasper de Kloet
Director of photography: Jasper de Kloet
1st AC: Lars Inhulsen
Editor: Renze Royé
Music composer: Joshua Aaron
Colorgrading: Joppo @ De Grot
Design: Badir Shawky
Website: jasperdekloet.com

Cast

Mohamed Kherrazi
Soufjaan Tata
Merwan Tata


Mo Kherrazi Jasper filmt.jpeg

Gerelateerde artikelen