!
2019_3x3_WK_Bettonvil_actie.jpg
25 februari 2020

Orange Lions 3x3 fysiek op de proef gesteld in Kiev

Door Luuk von Burg

De Orange Lions zijn dinsdag fysiek getest tijdens de Super League. Een 3x3 toernooi in Kiev waar de vrouwen zich voorbereidde op het eerste olympische kwalificatietoernooi.

De Nederlandse vrouwen reisden af naar Oekraïne met twee teams. Het eerste team bestaande uit Ilse Kuijt, Noor Driessen, Jill Bettonvil en Loyce Bettonvil veroverde de tweede plaats. Karin Kuijt, Fleur Kuijt, Esther Fokke en Charlotte van Kleef vormden de tweede Nederlandse ploeg. Zij strandden in de halve finale.

Het toernooi was volgens bondscoach Hakim Salem een uitstekende training. Niet alleen vanwege de wedstrijden, maar vooral door de omstandigheden eromheen. “Er werd fysiek veel toegelaten. Soms misschien wel iets te veel”, zegt Salem. “We speelden in Oekraïne als enige niet-Oekraïense ploeg en dat gaf het gevoel dat iedereen tegen ons was. Een enorme goede voorbereiding voor ons. We hebben ons spel kunnen blijven spelen, ondanks alle ruis eromheen. Ik denk dat de meiden dat uitstekend hebben gedaan.”

In de finale namen de Orange Lions het op tegen de nationale ploeg van Oekraïne. In deze fysieke strijd viel Jill Bettonvil na vijf minuten geblesseerd uit. “De laatste vijf minuten speelden we zonder wissel. Dat is bijna niet te doen”, zegt Salem. “Maar dat is alleen maar een goede training”, vult Salem direct daarop aan.
De blessure van Jill Bettonvil lijkt mee te vallen. “Ik ga er vanuit dat ze morgen gewoon weer gaat spelen.”

Woensdag spelen de Nederlandse vrouwen nog een onderling toernooi in Kiev. De tegenstanders zijn opnieuw de nationale seniorenploeg van Oekraïne en de nationale U18 selectie van het gastland.

Gerelateerde artikelen