!
Mo Kherrazi The Good Roll.jpeg
16 februari 2021

Orange Lions en The Good Roll willen de wereld samen minder 'shitty' maken

Door Ronald van Dam

De Orange Lions en The Good Roll doen samen een grote boodschap: Make the world less shitty! De Nederlandse basketbalteams gaan The Good Roll helpen bij hun missie: veilige en schone toiletten voor iedereen. The Good Roll gaat de Orange Lions helpen bij hun missie: kwalificatie voor het Europees Kampioenschap. Wanna roll with us? Elke basketbalfan die The Good Roll bestelt, helpt de wereld schoner te maken en steunt de kansen van de Orange Lions.

The Good Roll

The Good Roll is ontstaan vanuit een gezamenlijke frustratie. Wereldwijd zijn er 2,3 miljard mensen die geen toegang hebben tot veilige en schone toiletten. Dat is een derde van de wereldbevolking. Daarnaast worden dagelijks 270.000 bomen gekapt voor de productie van toiletpapier. Die schrikbarende cijfers zijn de inspiratie voor The Good Roll; een initiatief om beide problemen aan te pakken. The Good Roll is een honderd procent boomvriendelijke toiletrol, gemaakt van gerecycled papier. Van de verkoop van The Good Roll wordt de helft van de nettowinst gebruikt voor de bouw van speciale toiletten in Afrikaanse landen. Met recht een uniek Nederlands win-win concept.

Orange Lions

Win-win is ook wat de Orange Lions bezig houdt. Helaas is het de Nederlandse vrouwen door het verlies in Slowakije net niet gelukt om zich voor het eerst sinds 1989 voor het Europees Kampioenschap te plaatsen. Dus is het nu aan de mannen om een ticket voor EuroBasket 2022 te pakken. Dat gaat gebeuren als ze in Turkije op zaterdag 20 februari van Kroatië of op maandag 22 februari van Zweden winnen. Beide duels zijn live bij Ziggo Sport te zien.

Doos met The Good Roll .jpeg
Make the world less shitty!

De Orange Lions spelen tijdens de kwalificatiebubbel in Turkije met The Good Roll op de borst. Op die manier laten de Nederlandse basketballers zien achter de missie van The Good Roll te staan. En hopen ze dat iedereen die voortaan toiletrollen koopt, de boomvriendelijke rollen van The Good Roll kiest. The Good Roll bestel je online via www.thegoodroll.com met de actiecode: Basketball.

In elk pakket van 24 rollen komt een speciale basketbalrol te zitten. Behalve het milieu steun je ook de Orange Lions. Van elke verkochte rol gaat een deel naar de nationale teams. Dat geld wordt gebruikt ter ondersteuning van de Orange Lions in de aanloop de kwalificatiebubbels.

Gerelateerde artikelen