!
2020_3x3_Orange Lions_Team NL_Hilvarenbeek.jpg
4 maart 2020

Orange Lions winnen ongeslagen Satellite in Hilvarenbeek

Door Ronald van Dam

De Orange Lions hebben hun eerste toernooizege van 2020 binnen. Als TeamNL legden Jesper Jobse, Dimeo van der Horst, Sjoerd van Vilsteren en 3x3 nieuwkomer Ross Bekkering afgelopen zondag beslag op de eerste plaats bij de FIBA 3x3 Satellite Hilvarenbeek. Door deze zege hebben de Lions zich ook voor een later te bepalen Challenger gekwalificeerd.

In Hilvarenbeek vond afgelopen zondag het eerste 3x3NL Endorsed event plaats als onderdeel van de nieuwe 3x3NL Tour. Op het programma stond ook een Satellite, waarbij TeamNL het in de groepsfase opnam tegen het Ierse FTF en Team Brussels. De Ieren werden met 21-11 verslagen, de Belgen met 21-8. Door de eerste plek in groep A stonden de Nederlandse 3x3 basketballers meteen in de halve finale, waarin wederom werd afgerekend met Team Brussels, met dezelfde cijfers: 21-8. In de finale stuitten de Lions op een andere Belgische ploeg, Team Antwerp. Ook dat duel leverde een Nederlandse zege (21-14) en dus de toernooiwinst op.

Het volgende optreden van de Orange Lions is de vierde stop van de United League Europe op 11 en 12 maart in St. Petersburg. Het team van bondscoach Brian Benjamin zal daar wederom bestaan uit Jesper Jobse, Dimeo van der Horst, Sjoerd van Vilsteren en Ross Bekkering. Aanvankelijk was het de bedoeling op daarna meteen af te reizen naar India voor het eerste Olympisch Kwalificatie Toernooi (OKT 1). Door de uitbraak van het coronavirus heeft FIBA dat toernooi voorlopig uitgesteld. Het is nog niet duidelijk wanneer het wel zal worden gespeeld.

Gerelateerde artikelen