!
12112020 SLOW NL Laura Cornelius drive.jpg
17 oktober 2021

Selectie Orange Lions voor eerste EK-kwalificatiewindow bekendgemaakt

Door Ronald van Dam

Bondscoach Julie Barennes heeft de selectie voor het eerste kwalificatiewindow voor EuroBasket 2023 bekendgemaakt. De selectie voor de interlands tegen Ierland op 11 november in Amsterdam en tegen Wit-Rusland op 14 november in Minsk telt veertien namen.

De selectie bestaat uit (op alfabetische volgorde): Natalie van den Adel, Janis Boonstra, Laura Cornelius, Noor Driessen, Kiki Fleuren, Esther Fokke, Chatilla van Grinsven, Emese Hof, Lisanne de Jonge, Marlou de Kleijn, Ilse Kuijt, Karin Kuijt, Kourtney Treffers en Laura Westerik. Marlou de Kleijn speelt de interland tegen Ierland. Haar plek wordt tegen Wit-Rusland ingenomen door Ilse Kuijt. Kiki Fleuren is reserve.
De staf wordt naast hoofdcoach Barennes gevormd door assistent-coaches Molly McDowell en Aurelie Bonnan, teammanager Lia Fioole, teamarts Myrthe Beekhuis-Heerema en fysiotherapeut Claire Verheul.

“Het was voor mij belangrijk om snel de selectie rond te hebben, waarbij we hebben gekeken naar beschikbaarheid, fitheid, de posities van de speelsters en resultaten in het verleden”, licht Barennes haar keuzes toe. “Marlou de Kleijn speelt tegen Ierland en wordt tegen Wit-Rusland vervangen door Ilse Kuijt. Bijkomend voordeel is dat ik zo zoveel mogelijk speelsters aan het werk kan zien in het eerste window. Wat Chatilla van Grinsven betreft, die ik goed ken uit de Franse competitie: ze heeft me laten weten dat ze graag wil spelen en dat is voor mij een belangrijke factor, ook al heeft ze op dit moment geen club. Alles bij elkaar ben ik blij met deze groep, waarmee we succesvol kunnen gaan zijn in dit eerste window.”

De selectie van de Orange Lions komt op zondag 7 november voor het eerst samen. Van maandag t/m woensdag wordt er dagelijks tweemaal getraind. Op donderdagochtend is er nog een ochtendtraining, waarna ’s avonds om 18.30 uur de eerste kwalificatiewedstrijd tegen Ierland op het programma staat. Vrijdag 12 november reist de selectie af naar Wit-Rusland. Daar wordt zaterdag tweemaal getraind, gevolgd door de tweede wedstrijd op zondag om 15.00 uur tegen Wit-Rusland.

Tickets voor de interland tegen Ierland op 11 november zijn hier te bestellen.

Foto: guard Laura Cornelius in actie voor de Orange Lions (foto fiba.basketball)

Gerelateerde artikelen