!
TeamNL Black.jpg
1 augustus 2020

Sterk optreden Stolk, Driessen, Bruining en De Pree in Nantes

Door Ronald van Dam

Coen Stolk, Jan Driessen, Mack Bruining en Raidell de Pree hebben een sterk optreden afgeleverd bij de Open de France, een 3x3 toernooi in Nantes. Vrijdag sloot het Nederlandse gelegenheidskwartet als TeamNL Black de eerste dag ongeslagen af, om vervolgens zaterdag op de finaledag de kwartfinale te bereiken. TeamNL Orange, bestaande uit Arvin Slagter, Ross Bekkering, Julian Jaring en Dimeo van der Horst, haalde de finale op zaterdag niet.

De Nederlandse 3x3 basketballers zijn begonnen aan de voorbereiding op de FIBA 3x3 Europe Cup die eind september in het Belgische Antwerpen wordt gehouden. Vorig weekeinde deden de Orange Lions met twee teams mee aan een Sattelite in het Duitse Duisburg, resulterend in Nederlands succes. Arvin Slagter, Dimeo van der Horst, Julian Jaring en Ross Bekkering verlieten Duisburg met de toernooizege op zak.

Dat viertal maakte in dezelfde samenstelling ook zijn opwachting bij de laatste voorronde van de Open de France, een sterk bezet 3x3 toernooi in Nantes. Er deden liefst 29 teams aan mee, vooral afkomstig uit Frankrijk, een Europees topland in het 5-5 basketball, dat de laatste jaren ook steeds meer werk aan het maken is van 3x3. Spelend onder de naam TeamNL Orange wonnen Slagter, Van der Horst, Jaring en Bekkering op vrijdag wel hun twee groepsduels tegen Franse opponenten (21-15 tegen Sancho en 20-11 tegen Rennes), maar in de kwartfinale ging het viertal met 21-18 onderuit tegen de Outsiders, ook een Franse ploeg.

TeamNL Black

Het andere Nederlandse team verloor geen enkele wedstrijd op vrijdag. Bondscoach Brian Benjamin gebruikt dit soort toernooien om in wisselende samenstellingen nieuwe spelers aan het werk te zien en had in Nantes Coen Stolk, Jan Driessen, Mack Bruining en Raidell de Pree aan elkaar gekoppeld. Dat pakte goed uit, want na zeges in de groepsfase op de Franse teams Basketball (22-8) en Opposing 'Force (21-4), wonnen de Nederlanders ook de kwartfinale (21-11 tegen Tchaff), halve finale (16-15 tegen het Belgische Antwerp Ladbrokes) en de finale van de laatste voorronde (21-10 tegen Paris Next Gen).

Zodoende mocht TeamNL Black zaterdag aantreden op de finaledag van de Open de France. Het Franse Amiral Camp was met 10-17 te sterk in de eerste groepswedstrijd, maar door een 22-13 op het Toulon Riviera bereikten de Nederlandse 3x3 basketballers toch de kwartfinale. Daar hield het mooie avontuur uiteindelijk toch op. Cap d'Ail Riviera schakelde TeamNL Black uit met 21-11, wat niet wegneemt dat Stolk, Driessen, Bruining en De Pree terug kunnen kijken op een sterk toernooi en een leerzame ervaring.

Gerelateerde artikelen