!
2020 Orange Lions M huddle Schaftenaars.jpg
19 oktober 2021

Voorselectie Orange Lions voor eerste window WK-kwalificatie bekend

Door Ronald van Dam

De voorselectie van het Nederlands mannenteam voor het eerste kwalificatiewindow van de FIBA World Cup 2023 is bekend. Zoals gebruikelijk is het een selectie die 24 spelers telt. Opvallende namen zijn die van Matt Haarms en Marijn Ververs.

Center Haarms speelt na zijn collegeperiode dit seizoen bij de Fraport Skyliners in Duitsland en is voor het eerst in de gelegenheid om mee te doen met de Orange Lions. ZZ Leiden-guard Ververs liet tijdens het summer window van de Lions een goede indruk achter en staat nu op de lijst van 24. Die wordt door bondscoach Maurizio Buscaglia binnenkort teruggebracht naar veertien spelers.

Op de lijst van 24 staan staan ook drie spelers die college basketball spelen in Amerika: Jesse Edwards (Syracuse University), Rienk Mast (Bradley University) en Quinten Post (Boston College) kunnen vanwege het doorlopende collegeseizoen niet meespelen, maar de technische staf vindt het belangrijk dat zij op de lijst staan. Vooral om de band met deze spelers te behouden en aan de colleges de boodschap af te geven dat hun speler 'op de radar staat', voor eventuele beschikbaarheid in volgende windows en de komende zomer.

Dit zijn de 24 namen:

Maarten Bouwknecht (Zorg en Zekerheid Leiden), Jesse Edwards (Syracuse University, USA), Kai Edwards (TAU Castello, Spanje), Yannick Franke (Trefl Sopot, Polen), Matt Haarms (Fraport Skyliners, Duitsland), Shane Hammink (Heroes Den Bosch), Worthy de Jong (Zorg en Zekerheid Leiden), Mohammed Kherrazi (Heroes Den Bosch), Charlon Kloof (FC Porto, Portugal), Jito Kok (Spirou Charleroi, België), Yannick Kraag (CB Prat, Spanje), Rienk Mast (Bradley University, USA), Lucas N'Guessan (Yoast United), Emmanuel Nzekwesi (Belfius Mons-Hainaut, België), Quinten Post (Boston College, USA), Olaf Schaftenaar (Basquet Girona, Spanje), Roeland Schaftenaar (Leyma Coruna, Spanje), Thomas van der Mars (Heroes Den Bosch), Marijn Ververs (Zorg en Zekerheid Leiden), Leon Williams (Donar), Luuk van Bree (Zorg en Zekerheid Leiden), Boy van Vliet (Heroes Den Bosch), Keye van der Vuurst de Vries (Filou Oostende, België), Joey van Zegeren (HLA Alicante, Spanje).

Bondscoach Buscaglia wordt geassisteerd door Matthew Otten en Koen van Gerwen, die de plek van Raoul Straathof gaat overnemen. Straathof zit in het eerste window nog wel op de bank voor de overdracht van zijn taken.

Gerelateerde artikelen