!
Basketball Academy Zwolle

Basketball Academy Rotterdam

Talentenhuis

Basketball Academy Rotterdam

In Rotterdam heet het RTC: Basketball Academy Rotterdam (BAR). Deze Academy opereert onafhankelijk van verenigingen en heeft een centrale functie voor de talenten in de provincie Zuid-Holland, Utrecht en Zeeland. De BAR is een van de vier door NOC*NSF erkende opleidingsinstituten.

De BAR wordt financieel ondersteund door Rotterdam Topsport en organisatorisch door de Stichting Rotterdam Ondersteuning Basketbal. Deze laatste stichting is onder andere ook verantwoordelijk voor het eredivisieteam van Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketball.

De BAR kent drie groepen: Meisjes Onder 16, Jongens Onder 16 en Jongens Onder 14. Alle deelnemers trainen en spelen competitie bij hun eigen vereniging. De trainingen bij de BAR vormen een aanvulling op de activiteiten bij de eigen club. Daarom ligt het accent van de trainingen bij de Academy op fundamentals, schottrainingen en spelinzicht.

Het algemene doel is om talenten extra trainingsfaciliteiten te bieden waardoor ze zover mogelijk komen in hun basketbalontwikkeling; het specifieke doel is de talenten te laten doorstromen naar de OLA (Orange Lions Academy) en naar de nationale jeugdteams. Om die reden houden de bondscoaches nauw contact met de BAR en komen zij regelmatig langs.

De BAR promoot een schoolcarrière aan de middelbare school TVO Thorbecke, waardoor het mogelijk is om naast de middag- en weekendtrainingen ook twee ochtenden, onder schooltijd, basketbaltraining te krijgen.

De trainers komen van verschillende verenigingen uit de regio. Dat zijn: Gabriëlle van den Bosch, Robert Brandon, Kees Brugman, Ruben Erkelens, Carlo Falchi, Zjelko Maric, Aleksandar Lukic. Hoofdcoach is Ron Baan. Paul Silvester is bestuurlijk verantwoordelijk.

Trainingslocaties zijn, naast TVO Thorbecke, het Topsportcentrum Rotterdam (woensdag en vrijdag), de Driesprong in Barendrecht (zondag), de Zevenkampse Ring en de Alexanderhal.

De kosten per deelnemer bedragen in seizoen 2019/2020 voor jongens 85 euro en voor meisjes 50 euro voor een periode van drie maanden.

Centrale trainingslocatie:

Topsportcentrum Rotterdam
Van Zandvlietplein 20
3077 AA Rotterdam

Lootschool:

Thorbecke Topsport Talentschool
Prinsenlaan 82
3066 KA Rotterdam

Contact:

Website: www.basketballacademyrotterdam.nl

Coördinator Paul Silvester: management@basketballacademyrotterdam.nl

Hoofdcoach Marvin Cossee: headcoach@basketballacademyrotterdam.nl

Facebook: https://www.facebook.com/BasketballAcademyRotterdam/