!
2019_Rolstoel_Orange Lions_vrouwen_EK_Kramer

Rolstoelbasketbal

Orange Lions

Rolstoelbasketbal

De Orange Lions spreken in het internationale rolstoelbasketbal een aardig woordje mee. De vrouwen behoren al jaren tot de wereldtop. In 2018 veroverden de rolstoelbasketbalsters historisch goud bij het Wereldkampioenschap, de allereerste wereldtitel ooit in de geschiedenis van het Nederlandse basketball. In 2019 deden de vrouwen nog eens dunnetjes over door in Rotterdam de Europese titel te veroveren. Het leverde international Mariska Beijer een nominatie op voor de Sportswomen of the Year Awards. Volgend doel is de prijs die nog ontbreekt: goud op de Paralympische Spelen.

De mannen wonnen in 1992 als eens goud bij de Paralympics in Barcelona. Na een wat mindere periode proberen de Orange Lions aan de mannenkant weer aan te haken bij de Europese en mondiale top. Dat lukte met de vierde plek bij het EK in 2017, maar bij de laatste editie van de Europese titelstrijd werden de mannen slechts tiende, onvoldoende voor plaatsing voor Tokyo 2020.

Voor het meest actuele programma van alle selecties, inclusief oefenwedstrijden, trainingsstages en alle trainingen, kun je het online schema raadplegen.

2019_Rolstoelbasketbal_EK_Carina de Rooij schiet 2.jpg

Vrouwen

2019_Rolstoel_Orange Lions_mannen_EK_Korkmaz

Mannen

2019_rolstoelbasketbal_Bo-Kramer.jpg

Stichting Basketball Experience NL