U bevindt zich hier: Oranje / Topsport » Basketball Academies » Zwolle

NBB Basketball Academy Zwolle

Zwolle kreeg in 2011 als tweede stad in Nederland een NBB Basketball Academy, een opleiding voor basketbaltalenten met het keurmerk van de Nederlandse Basketball Bond. Deze status is in het voorjaar van 2017 nog een keer bevestigd toen NBB Basketball Academy Zwolle (BAZ) als één van de vijf geaccrediteerde Basketballacademies is benoemd.

Werkwijze
De NBB Basketball Academy Zwolle werkt nauw samen met het Centre for Sports & Education (CSE); een unieke school voor toptalenten op alle niveaus. Door de samenwerking kan er twee keer per dag worden getraind. Van 8.30 tot 10.00 uur en van 16.30 tot 17.00 uur.  In de ochtend wordt er individueel getraind, in de middag meer teamgericht. Daarnaast spelen de spelers en speelsters hun wedstrijden voor de Academy.

CSE
De school is een topsportgerichte school speciaal voor 'high potentials'. Op dit moment zitten hier ruim vijfhonderd leerlingen, waarvan zo’n zeventig basketballers of basketbalsters, uit in totaal achttien verschillende sporten. Er wordt lesgegeven op alle niveaus; van VMBO t/m Gymnasium. Daarna kunnen de talentrijke sporters doorstromen naar het MBO en het HBO. Daarvoor zijn er samenwerkingsverbanden met het ROC Landstede en Windesheim.

Sportlocatie
De topsportleerlingen trainen in de uitstekende faciliteiten van het Landstede Sportcentrum. We hebben de beschikking over drie verschillende trainingshallen, een kracht- en fitnesscentre en een ruimte voor videoanalyse. Daarnaast zijn op dezelfde locatie de sportarts, de fysiotherapeuten, de diëtist en de podoloog te vinden.

Hoe kom je in aanmerking?
Er zijn drie manieren om in aanmerking te komen:

  • De NBB Basketball Academy Zwolle organiseert vijf keer per jaar Talentherkenningsdagen in de regio in de leeftijdsklasse U13 t/m U15, voor zowel jongens als meisjes. De spelers en speelsters die het meest positief opvallen, worden uitgenodigd voor het nieuwe seizoen;
  • Spelers en speelsters kunnen zich via de site van het CSE aanmelden om uitgenodigd te worden voor een training. Dit kan in de leeftijdscategorie 15 t/m 19 jaar;
  • De ervaren coaches van de NBB Basketball Academy kijken regelmatig wedstrijden. Opvallende spelers en speelsters worden uitgenodigd voor een gasttraining.

Wat doet de NBB Basketball Academy Zwolle nog meer?
De NBB Basketball Academy Zwolle ziet zichzelf als het kenniscentrum voor de regio. We geven clinics in de regio. We helpen verenigingen bij het geven trainerscursussen. We geven presentaties aan coaches of besturen. Heeft een vereniging uit de regio een vraag, dan zullen we altijd meehelpen dit verzoek zo goed mogelijk in te vullen.

Landstede Basketbal
Talenten hebben voorbeelden nodig om zich te laten inspireren. Wij zijn in de gelukkige situatie dat we in Zwolle een eredivisieteam bij de mannen hebben, dat al jaren meedoet voor de prijzen. De afgelopen twee jaar speelde Landstede Basketbal in de finale om het kampioenschap van de Dutch Basketball League. In het seizoen 2017/17 stond Landstede ook in de finale van het NBB Bekertoernooi. En in 2017 heeft de ploeg de Supercup gewonnen, de eerste hoofdprijs in de clubhistorie. En dat met minimaal vier door de NBB Basketball Academy Zwolle opgeleide spelers.

Trainingslocatie
Landstede Sportcentrum
Hogeland 10
8024 AZ Zwolle

School
Centre for Sports & Education
Boerendanserdijk 2a
8024 AH Zwolle

Contactgegevens
Adriaan van Bergen
Manager basketball
Mail: avanbergen@landstede.nl

NBB video

 

  -  

Meer »

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF