U bevindt zich hier: Oranje / Topsport » Orange Angels » Senioren » Laura Westerik vervangt geblesseerde Karin Kuijt bij Orange Angels

Terug naar overzicht

Laura Westerik vervangt geblesseerde Karin Kuijt bij Orange Angels

7 februari 2018 13:27:00


Laura Westerik in actie voor de Orange Angels VU20 op het EK in de A-divisie in 2017 (foto FIBA.com).

Laura Westerik is de vervangster van de geblesseerde Karin Kuijt bij de Orange Angels voor het tweede kwalificatiewindow voor EuroBasket 2019. De 19-jarige forward voegt zich vandaag (woensdag 7 februari) bij de selectie van bondscoach Hakim Salem. Nederland speelt zaterdag 10 februari a.s. uit tegen Bulgarije en woensdag 14 februari uit bij Oekraïne.

Debutante Westerik speelt in de Vrouwen Basketball League bij KEUS/Royal Eagles uit Apeldoorn, waar ze bezig is aan haar tweede seizoen. Daarvoor speelde ze eerst bij Lekdetec.nl en maakte ze daarna twee seizoenen deel uit van CTO Amsterdam Vrouwenbasketball, het nationale opleidingsprogramma van de NBB aan de vrouwenkant.

Als jeugdinternational kwam Westerik uit voor de U16, U18, U19 en U20 selecties van de Orange Angels. Met de VU16 selectie won ze in 2014 brons bij het EK in de B-divisie. In 2015 deed ze met Nederland mee aan het WK voor U19 teams in Rusland. Vorig jaar was ze bij het EK VU20 in de A-divisie namens Nederland goed voor gemiddeld 12,4 punten, 7,4 rebounds en 3,9 assists. Bij Royal Eagles heeft ze gemiddeld 14,7 punten en 7,1 rebounds per duel. 

NBB video

 

  -  

Meer »

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF