U bevindt zich hier: Oranje / Topsport » Orange Angels » Senioren » Orange Angels pakken belangrijke winst in Bulgarije

Terug naar overzicht

Orange Angels pakken belangrijke winst in Bulgarije

10 februari 2018 20:09:00

De Orange Angels hebben in Bulgarije een belangrijke winst gepakt in de tweede kwalificatiewindow voor EuroBasket 2019. Bulgarije, dat net als de Angels nog niet had gewonnen in groep F, werd zaterdag met 78-83 verslagen.

De Nederlandse vrouwen begonnen sterk aan de wedstrijd. Een felle verdediging, afgewisseld met snelle aanvallen, leidde al snel tot een 0-5 voorsprong. De Angels hadden vrijwel de hele eerste helft een kleine voordelige marge, maar het lukte maar niet om Bulgarije van zich af te schudden. Het verschil bij de rust was dan ook maar twee punten in Nederlands voordeel: 41-43.

Bulgarije nam in de tweede helft het initiatief en daardoor ook de leiding in de wedstrijd. Groter dan zes punten werd de voorsprong van de Bulgaarse vrouwen echter niet. Met nog iets meer dan een minuut te gaan in de wedstrijd bracht Tanya Bröring de score weer in evenwicht. En met nog 17 seconden op de klok pakten de Angels door een score met bonus van Chatilla van Grinsven een voorsprong van drie punten. Bulgarije slaagde er in de slotfase niet meer in om te scoren, waarna Bröring het duel vanaf de vrije worplijn defintief besliste: 78-83.

Teameffort
Bondscoach Hakim Salem kon terugkijken op een mooie wedstrijd: "Bulgarije is een ervaren ploeg waarvan zeven speelsters in hetzelfde team spelen. We wisten dus dat we het lastig zouden krijgen." Trots is het gevoel dat na de wedstrijd overheerste bij Salem: "We beginnen enorm sterk, maar door onze eigen fouten kan Bulgarije in de wedstrijd blijven hangen. Ik ben trots op het team en hoe hard de vrouwen zijn blijven werken. Deze winst is een echte teameffort."

Hot hand
Zera Butter had de zogenaamde ‘hot hand’ in deze wedstrijd. Op een aantal cruciale momenten kwam Butter door met scores. Mede door zes driepunters eindigde ze op 22 punten. Chatilla van Grinsven werd topscorer met 24 punten en noteerde daarnaast ook 7 rebounds.

Oekraïne
Aankomende woensdag spelen de Orange Angels in en tegen Oekraïne. De wedstrijd gaat om 18.00 uur Nederlandse tijd van start.

NBB video

 

  -  

Meer »

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF