U bevindt zich hier: Oranje / Topsport » Orange Angels » VU16 » Orange Angels U16 op stage in Tsjechië

Terug naar overzicht

Orange Angels U16 op stage in Tsjechië

22 juli 2018 17:37:00

Op uitnodiging van de Tsjechische basketball bond vertrokken 12 van de nu nog 17 speelsters tellende voorselectie van de Orange Angels U16 op een vierdaagse stage naar Decín. Naast de trainingen werd er drie keer geoefend tegen de EK selectie van Tsjechië.


Staand vlnr: Brian Hirman (bondscoach), Ansofie van Speybroeck (fysiotherapeut), Daan de Heus (assistent coach), Lea Romkes, Maud Haze, Maud Huijbens, Alina Sendar, Floor Toonders, Alissa van der Plas, Bea Hermse (assistent coach) en Petra Beuk (teammanager). Zittend vlnr: Erica Romkes, Anouschka Meijer, Loes Rozing, Ellen Meeringa, Sofie Bruintjes en Liselot Kulk.

De Tsjechische ploeg won alle drie de oefenwedstrijden en overtroefde de Angels vooral in de rebound en in de transitie. De gastvrouwen zijn weliswaar ruim een maand langer bij elkaar in de voorbereiding, maar het werd wel gelijk duidelijk dat de Angels vooral ook conditioneel nog een flinke stap moeten maken om 40 minuten lang tegen een dergelijke verdedigende druk en in dit hoge wedstrijdtempo te kunnen spelen.

In alle drie wedstrijden hadden de Tsjechen slechts één kwart nodig om het verschil te maken. In de eerste wedstrijd liep Tsjechië na een gelijk opgaande eerste kwart in het tweede kwart weg door die periode met 24-5 te winnen. Uiteindelijk verloren de Angels deze eerste wedstrijd na matig optreden met 77-47. In de dubbele cijfers alleen Lea Romkes met 13 punten.

In wedstrijd twee was op een aantal punten zeker verbetering te zien. Het eerste kwart was nog altijd matig (19-4), maar daarna kwamen de Angels wel beter in hun spel. Nog altijd overtroefde de Tsjechen de Angels in de rebound, maar er waren zeker stappen gemaakt ten opzichte van game één. Er werden betere kansen gecreëerd in de aanval, maar die werden niet verzilverd door een matig schotpercentage (28% totaal en 2 op 17 driepunters). Het resulteerde weer in een ruime overwinning voor de Tsjechen (75-39), met in de dubbele cijfers Maud Huijbens met 13 punten en Alissa van der Plas met 11 rebounds.

De laatste game leek het lang gelijk op te gaan, waarbij de Angels geruime tijd op voorsprong stonden. Reboundend had Nederland het een stuk beter voor elkaar dan de eerste wedstrijden. Maar in de laatste twee minuten van het eerste helft kon Tsjechië weer een eerste gat slaan. Na de rust herpakte de Angels zich enigszins maar toen was de tank leeg. Tsjechië liep verder uit en won uiteindelijk ruim met 73-37. In de dubbele cijfers Maud Huijbens met 12 punten.

Bondscoach Brian Hirman: “De Tsjechen hebben een goede ploeg met een aantal meiden die we vorig jaar op het EK ook al tegenkwamen. Het zou ons niets verbazen als ze het goed gaan doen op het EK. Wat onze ploeg betreft: er is overduidelijk nog veel werk aan de winkel. We creëren genoeg goede kansen, maar we schieten en finishen gewoonweg niet goed. Daarnaast zijn er te vaak fases in de wedstrijd waar we fout op fout stapelen, waardoor de tegenstander een te grote run kan plaatsen. Gelukkig zijn er nog veel verbeterpunten waar we zelf invloed op hebben. Daar gaan we de komende weken hard mee aan de slag.”

NBB video

 

  -  

Meer »

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF