U bevindt zich hier: Oranje / Topsport » Orange Lions

Orange Lions is de bijnaam van alle nationale basketbalselecties aan de mannenkant: senioren, jeugd, 3x3 en rolstoel. De senioren vijf-tegen-vijf ploeg onder leiding van de bondscoaches Toon van Helfteren en Sander van der Holst wil zich kwalificeren voor de FIBA World Cup in 2019. Vier jaar geleden plaatsten de Orange Lions zich voor het eerst in 25 jaar weer voor het Europees Kampioenschap, waar het met een verdienstelijk optreden (net de groepsfase niet overleef) internationaal respect af. Twee jaar later lukte het helaas net niet om plaatsing voor EuroBasket 2017 af te dwingen.

Er wordt op de achtergrond door de stichting Nederlands Mannen Team en de NBB hard gewerkt aan het optuigen van een fulltime talentenprogramma aan de mannenkant. Tegelijkertijd boeken de jeugselecties van de Orange Lions de laatste jaren al langzaam progressie. Zo lukte het de nationale U16-ploeg om in 2017 tweede te worden bij het EK in de B-divisie en daarmee promotie af te dwingen naar de A-divisie, het hoogste Europese niveau.

In dit deel van de website vind je informatie over alle selecties van de Orange Lions aan de mannenkant. Voor meer meer informatie over de senioren selectie kun je ook terecht op www.oranjebasketball.com.

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF