U bevindt zich hier: Oranje / Topsport » Rolstoelbasketbal » Nieuws » SC Devedo wint Cruyff Foundation Junior League

Terug naar overzicht

SC Devedo wint Cruyff Foundation Junior League

19 april 2017 11:39:00

Afgelopen zaterdag stond de finaledag van de Cruyff Foundation Junior League op het programma in het Friendship Centre te Amsterdam. Na een aantal spannende wedstrijden ging SC Devedo uit Ermelo er met het kampioenschap vandoor. In de finale waren ze te sterk voor Kameleon.

Voorafgaand aan de wedstrijden waren er voor de spelers clinics door o.a. Orange Angels en drievoudig Paralympiër Jitske Visser. Gedurende de clinic vertelde Visser wat ze allemaal heeft moeten doen en laten om twee keer een bronzen medaille te behalen. Ook kregen de spelers uit de Junior League de mogelijkheid om vragen te stellen en de medailles van dichtbij te bekijken.

Daarna was het tijd voor actie, na een korte warming up onder leiding van Jitske Visser, begonnen de wedstrijden. In de eerste wedstrijdronde werd er gestreden om de laatste twee plekken in de halve finales. De nummers één en twee van de competitie waren hier al voor geplaatst. Solar System Grasshoppers nam het op tegen Only Friends, in een leuke wedstrijd werd al snel duidelijk dat Grasshoppers vandaag een maatje te groot was voor het Amsterdamse team. Met een 60 - 28 overwinning plaatsten de Katwijkers zich voor de halve finale tegen SC Devedo.

Op het andere veld namen BC Kimbria en ISV Hengelo het tegen elkaar op voor een plek in de halve finale tegen Kameleon. Beide ploegen speelde leuk en verzorgd basketbal, BC Kimbria was de gehele wedstrijd net de bovenliggende partij en liep puntje voor puntje weg bij ISV Hengelo. BC Kimbria won de wedstrijd met 40 - 12 en plaatste zich voor de halve finale.

De halve finales werden gelijktijdig gespeeld, Kameleon liet in de halve finale tegen Kimbria duidelijk zien waarom zij het gehele seizoen bovenaan in de Junior League hebben gestaan. Met goed team-basketball liepen zij snel uit naar een ruime marge welke de gehele wedstrijd niet meer in gevaar kwam. BC Kimbria zette in de tweede helft nog wel een tandje bij maar het was niet genoeg om Kameleon uit de finale te halen. Eindstand 18 - 57.

De halve finale tussen SV Devedo en Grasshoppers was er een die het kijken meer dan waard was. De ploegen waren goed aan elkaar gewaagd en bleven in het begin van de wedstrijd dicht bij elkaar. In de tweede helft gaf de ploeg uit Ermelo extra gas, waar Grasshoppers in het begin nog antwoord op had maar wisten ze niet vol te houden. het team van Devedo kon langzaam uitlopen bij de tegenstander en plaatste zich met een 43- 34 overwinning voor de finale.

ISV Hengelo en Only Friends namen het daarna tegen elkaar op voor de 5e plek. Beide teams begonnen fanatiek aan de wedstrijd. Only Friends was in de wedstrijd het betere team en behaalde met een 53 - 6 overwinning de 5de plek in de Junior League.

BC Kimbria nam het in de strijd om het brons op tegen Grasshoppers. Helaas was Kimbria op de finale dag niet compleet en zodoende kwam de ploeg conditioneel tekort in deze wedstrijd. Grasshoppers speelde hier slim op in en zette de tegenstander vroeg onder druk. Dit leidde tot veel steals en makkelijke scores. Grasshoppers liep makkelijk weg en behaalde de derde plek in de competitie met een 90 - 28 overwinning.

Tot slot was het tijd voor de finale tussen Kameleon en SC Devedo, een herhaling van de finale van vorig jaar. Zoals het gehele seizoen waren de teams ook aan de finale aan elkaar gewaagd. In de eerste helft bleef het verschil klein. Na rust kwam het team van Kameleon moeilijk tot scoren waardoor Devedo het verschil langzaam groter maakte. De spelers van Kameleon probeerde van alles om zich terug te knokken in de wedstrijd maar dit had niet het gewenste resultaat. De spelers uit Ermelo kregen steeds meer vertrouwen in de overwinning en gingen hierdoor ook steeds beter spelen. SC Devedo won de wedstrijd met 55 - 33 en is hierdoor de nieuwe kampioen van de Cruyff Foundation Junior League.

Aril Cegil (Kameleon), Ali Hasson (Solar Systemen Grasshoppers), Steijn Limpens (BC Kimbria), Ricardo Caria (Only Friends) en Yuan Roelofs (ISV Hengelo) werden afgelopen weekend na de finale gekozen als All Star team van het seizoen.

Hiermee komt een mooi seizoen Cruyff Foundation Junior League ten einde, via deze weg willen wij alle teams, spelers, vrijwilligers en publiek bedanken voor een geweldig seizoen en we zien jullie graag volgend jaar weer terug. In het bijzonder bedanken wij de Johan Cruyff Foundation voor het mede mogelijk maken van de competitie. Lees hier meer over de Cruyff Foundation. 

NBB video

 

  -  

Meer »

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF