U bevindt zich hier: Oranje / Topsport » Rolstoelbasketbal » Nieuws » Oranje verliest in halve finale EK van sterk Turkije

Terug naar overzicht

Oranje verliest in halve finale EK van sterk Turkije

5 september 2015 10:43:00

De Nederlandse rolstoelbasketballers mochten het vrijdagavond laat opnemen tegen Turkije in de halve. De euforie van de dag ervoor na de kwalificatie voor Rio was nog de hele dag voelbaar in de ploeg. De kunst was toch weer de focus en concentratie op te brengen om de finale te bereiken.  Dat lukte niet, want  Turkije was met 69-50 te sterk.

Oranje behoort nu bij de eerste vier van Europa en had een kleine kans om via Turkije door te stomen naar de finale. In het eerste kwart bleef Nederland goed bij en was het team zeer gretig. Turkije had moeite met de goede press maar Ozgur Gorbulak zorgde steeds weer voor een afstandschot met precisie. En dat deed hij vanuit alle hoeken en standen.

In het tweede kwart werd dat voor Oranje te veel. In de rust keken de mannen tegen een achterstand van 11 punten aan. Na rust brak de vermoeidheid en de serie driepunters van Turkije de spirit van Nederland. Uiteindelijk moesten de Nederlanders hun meerdere erkennen in de Turken, een verloren halve finale met 69-50.

Zondag speelt Nederland voor het brons tegen Duitsland om 1.:00 uur. Live te zien op www.euro2015.uk. Zie hieronder de reacties van Mattijs Bellers en Robin Poggenwisch op de verloren halve finale in de beelden van Para Media Group .    

NBB video

 

  -  

Meer »

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF