U bevindt zich hier: Oranje / Topsport » Rolstoelbasketbal » Nieuws » To Battle Is Our Nature (16): Daphne van den Broek

Terug naar overzicht

To Battle Is Our Nature (16): Daphne van den Broek

6 september 2015 12:12:24

Het Europees Kampioenschap Rolstoelbasketbal in Worcester (Groot-Brittannië) is behoorlijk Oranje gekleurd. Zowel de mannen als de vrouwen bereikten de halve finales. De Orange Lion werden daarin opnieuw geklopt door Turkije. De Orange Angels waren wederom een forste maat te groot voor Frankrijk. Vandaag strijden de Nederlandse rolstoelbasketbalvrouwen van bondscoach Gertjan van der Linden met Duitsland om de Europese titel. De mannen van Frits Wiegmann treden ook tegen onze Oosterburen aan. Ze maken samen uit wie brons wint op dit EK. Een heel belangrijke prijs hebben beide nationale rolstoelbasketbalteams al verdiend: de felbegeerde kwalificatie voor de Paralympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro. Vlak voor de EK-finale stellen we Daphne van den Broek aan je voor, een teamplayer pur sang in het team van bondscoach Gertjan van der Linden.

Naam: Daphne van den Broek
Leeftijd: 22
Woonplaats: Arnhem
Club: CTO Papendal en DOV Leeuwarden
Positie: forward
Rugnummer: 12
My Battle: "Do what you love, the rest comes"

Gedisciplineerde topsporter
Ze speelt de helft van haar nog jonge leven al rolstoelbasketbal. Daphne van den Broek zet, naast haar talent en ervaring, ook de kwaliteiten die ze als mens bezit in voor haar sportieve doelen. "Ik ben betrouwbaar en behulpzaam. Mede hierdoor kan ik als topsporter gedisciplineerd zijn en goed met staf en teamgenoten samenwerken. Voor mezelf werk ik op dit moment vooral aan mijn zelfvertrouwen, het durven maken van fouten. Ik wil tijdens de wedstrijden meer rust in mijn spel hebben."

Daphne houdt van film. Maar vandaag gaat het om #1 worden op het EK.

Net als Epke Zonderland
Alle inspanningen die de forward nu en straks op het EK met haar team levert, moeten leiden tot dat ene hogere doel: "Naar de Paralympische Spelen gaan en daar een gouden medaille winnen. Met elkaar. Ik ben een teamplayer." Daphne's grote bron van inspiratie is een atleet die als geen ander weet wat ervoor nodig is én hoe het voelt om op het allerhoogste niveau goud te halen. "Epke Zonderland. Hij is een topsporter die ik enorm bewonder."

NBB video

 

  -  

Meer »

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF