U bevindt zich hier: Verenigingen en Opleidingen » Nieuws » Update privacywet: meer veelgestelde vragen, nieuw model-geheimhoudingsverklaring

Terug naar overzicht

Update privacywet: meer veelgestelde vragen, nieuw model-geheimhoudingsverklaring

16 mei 2018 11:11:50

Het komt nu echt snel dichterbij, de inwerkingtreding van de AVG, de nieuwe privacywet. Op 25 mei is het zo ver, dus heb je nog niet goed op een rij wat je daarvoor moet regelen, maak dan vooral gebruik van het stappenplan speciaal voor verenigingen en ga aan de slag. En omdat ook de informatie en voorlichting over de AVG steeds beter en uitgebreider wordt, is er nu een update van het al beschikbare Q&A-document en een nieuwe model-geheimhoudingsverklaring beschikbaar.

Het uitgebreide Q&A-document werd zeer recent al onder de aandacht gebracht in een artikel op Sport.nl/Voorclubs. De nu beschikbare aanvulling op dit document is gebaseerd op vragen die de afgelopen weken veel naar voren kwamen. Zo hadden clubs veel vragen over de verwerkingsovereenkomst.

Klik hier voor de (aangevulde) veelgestelde vragen

De praktijk leert overigens ook dat verenigingen veel vragen hebben over het gebruik van foto’s op hun website. Wat mag straks wel en wat mag niet? Belangrijk is vooral dat teamfoto’s en aanverwanten zeker gebruikt mogen worden, als er maar toestemming is gevraagd aan de leden. Veel maatregelen aangaande de nieuwe privacywet draaien overigens om toestemming van gebruik en zorgvuldige behandeling van persoonlijk informatie. De stichting AVG voor Sportverenigingen legde onlangs op Sport.nl/Voorclubs nog uit waarom elke club aan het werk moet om dit goed te regelen.

En het te gebruiken model voor een geheimhoudingsverklaring die je door werknemers en vrijwilligers op jouw club kunt laten ondertekenen, is dus op een aantal punten gewijzigd. Maak vooral gebruik van de nieuwe versie. Deze meest recente editie is ook verwerkt in het stappenplan.

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF