U bevindt zich hier: Verenigingen en Opleidingen » Nieuws » Kies de verenigingsscheidsrechter van het jaar en stem!

Terug naar overzicht

Kies de verenigingsscheidsrechter van het jaar en stem!

5 oktober 2018 15:25:00

De Nederlandse Basketball Bond organiseert tijdens de Week van de Scheidsrechter (van 6 t/m 14 oktoberde verkiezing ‘Verenigingsscheidsrechter van het jaar. Na een uitgebreide voorselectie zijn nog  vijf scheidsrechters in de race.  

Er kan vanaf vrijdag 5 oktober worden gestemd. Zowel op de website als via de social media-kanalen van de bond wordt uitgelegd hoe elk verenigingslid zijn of haar stem kan uitbrengen. Op woensdag 10 oktober sluit de stemming. Klik hier om te stemmen.

Vanaf nu zal op social media elke dag één scheidsrechter nader worden voorgesteld. Houd Facebook, twitter en Instagram dus goed in de gaten. 

Dit zijn de vijf kandidaten:

Kandidaat 1 
Theo Deekens (Assist) 
Theo is door Assist uit Assen voorgedragen voor de finaleronde, omdat hij een ouder is die zonder basketbalverleden zich de regels van het spel eigen heeft gemaakt om te kunnen fluiten. Bovendien is hij niet alleen scheidsrechter, maar begeleidt ook nieuwe scheidsrechters. Het is leuk en bijzonder dat een ouder zonder zelf te hebben gespeeld een scheidsrechter is geworden. 

Kandidaat 2 
Dzevad Sakic (Marathon) 
Basketbalvereniging Marathon uit Vlissingen heeft Dzevad genomineerd, omdat hij niet te beroerd is om gaten dicht te lopen en omdat hij altijd wil helpen, zonder ote willen vallen. Dzevad speelt in Heren 2, doet de ledenadministratie en fluit. Wat aan dat laatste zo leuk is? “Vooral het uitdragen van de regels aan basketballers. Door te fluiten, leer ik er zelf ook het meeste van.” 

Kandidaat 3 
Remy Veldkamp (High Five) 
Remy is door High Five genomineerd, omdat hij als scheidsrechter en trainer nog jong is, en bijzondegemotiveerd. Of in de woorden van voorzitter Jasper Schoonhoven: “Remy is zo’n lid waar je niet buiten kunt, die alles doet en waar je altijd op kunt vertrouwen.” 

Kandidaat 4:  
Nino Neeleman (DAS) 
Nino Neeleman is een jonge enthousiaste scheidsrechter bij basketbalvereniging DAS uit Delft. Daarnaast is hij ook trainer/coach van DAS X12-1. Nino speelt zelf rolstoelbasketbal bij Arrows ’81, volgt de BS3-opleiding en is een echt verenigingsmens. 

Kandidaat 5: 
Floris van der Voet (BS Leiden) 
Floris van der Voet is door BS Leiden genomineerd. Floris is naast scheidsrechter ook speler, coach, barvrijwilliger en tafelaar, kortom, een echt verenigingsmens. Hij houdt tijdens het leiden van wedstrijden rekening met het niveau van de wedstrijd, zodat iedereen op zijn eigen manier basketball kan beoefenen. Daarnaast is Floris een echte uitdrager van fair play.

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF