U bevindt zich hier: Verenigingen en Opleidingen » Nieuws » Bestuurderscongres

Bestuurderscongres: al twee jaar een succes!

In 2016 hebben de NBB en de Nevobo (volleybalbond) voor het eerst de krachten gebundeld om samen een congres voor haar verenigingsbestuurders te organiseren. Beide bonden werken steeds vaker samen en tijdens deze gesprekken werd geconstateerd dat de vraagstukken waar de verenigingen zich mee bezighouden, grotendeels vergelijkbaar zijn. Daarnaast komen basketballers en volleyballers elkaar in de lokale sporthal vaak tegen, maar wordt relatief weinig samengewerkt, terwijl daar vele kansen liggen.

Op 4 juni vond de eerste editie van het bestuurderscongres plaats, met als thema 'Samen Sterk!'. Een jaar later, op 20 mei 2017 werd de tweede editie gehouden, waar bestuurders werden uitgedaagd met elkaar 'The Next Step' te zetten. Beide jaren vond het Bestuurderscongres plaats in het Kloosterhotel in Amersfoort.

Doel van het congres is om alle deelnemers kennis en inspiratie op te laten doen over thema’s die voor hen relevant zijn. Deze kennis en inspiratie wordt aangeboden in de plenaire sessies en in de verschillende workshops die worden verzorgd.

Bekijk het programma, de presentaties en de hand-outs van:
- Bestuurderscongres 2017
- Bestuurderscongres 2016

Bekijk ook de aftermovie van het Bestuurderscongres 2017:

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF