U bevindt zich hier: Verenigingen en Opleidingen » Scheidsrechtersopleidingen » 3x3 Referee

Opleiding NBB 3x3 Referee

https://gallery.mailchimp.com/43a6ffc1174dc30059770c2fe/images/d90cd383-787d-410c-8468-47ef2036e50f.jpgAls NBB 3x3 Referee op niveau 3 fluit je zelfstandig wedstrijden op diverse 3x3-toernooien, waaronder de Streetball Masters Tour. De 3x3R3-opleiding richt zich op scheidsrechters die op landelijk niveau in de 3x3-competities willen gaan fluiten. Het doel van deelname aan de opleiding is dat je onderdeel wordt van de landelijke groep 3x3-scheidsrechters van de NBB die met name ingezet wordt tijdens de Streetball Masters toernooien.

Tijdens de opleiding leer je onder andere de achtergrond, spelregels en criteria van 3x3 basketball. Ook de rol van de scheidsrechter, specifieke tactieken en de omgang met de spelers komen aan bod.
De opleiding bestaat uit drie workshops, vier praktijkopdrachten en een praktijkexamen en is in één zomer af te ronden. Beschikbaarheid in de zomer (t/m juli) is een vereiste. Daarnaast dient een deekbener minimaal 16 jaar oud te zijn en in het bezit te zijn van minimaal een BS2-diploma.

Een aantal praktische zaken omtrent de opleiding:

  • De 3x3 referee-opleiding is bedoeld voor mensen die als onafhankelijke scheidsrechter 3x3-wedstrijden op landelijk niveau willen fluiten.
  • Deelname aan de opleiding is niet vrijblijvend. Er wordt van deelnemers verwacht dat ze aanwezig zijn bij en betrokken zijn tijdens de workshops, dat ze de workshops voorbereiden en dat de praktijkopdrachten worden gedaan.
  • De opleiding bestaat uit 3 workshops en 3 praktijkopdrachten en uiteraard het afnemen van een PVB.
  • Bij het succesvol afronden van de proeve van bekwaamheid wordt je toegelaten tot de landelijk 3x3 referee groep.
  • De praktijkopdrachten en de proeve van bekwaamheid worden uitgevoerd tijdens een aantal toernooien van de aanstaande Streetball Masters Tour.
  • De kosten voor de opleiding bedragen € 150 per persoon

Opleidingscoördinator is Sybren Bosch (NBB senior 3x3 referee), 

Data van de workshops zijn:

  • nog niet bekend

Per deelnemer zal een planning worden gemaakt van de 3x3-toernooien waar de praktijkopdrachten uitgevoerd kunnen worden op basis van beschikbaarheid van de deelnemer en de praktijkbegeleider(s).

Voor meer informatie over de opleiding kunt u terecht via het emailadres 3x3arbitrage@basketball.nl.  

Aanmelden en betalen
Klik hier om de betaling te voldoen.

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF