U bevindt zich hier: Verenigingen en Opleidingen » Trainersopleidingen » Aanbod cursussen

Aanbod  cursussen

BT2 opleiding in Achterhoek en Liemers

De verenigingen Becege (Doetinchem), Give and Go (Aalten), Dedein (Didam), Hanze Stars (Zutphen), Pigeons (Duiven) en Basketiers (Zevenaar) werken samen in het samenwerkingsverband BAL (Basketball in de Achterhoek en Liemers).

Eén van de zaken die de verenigingen op korte termijn gezamenlijk oppakken, is de organisatie van een opleiding Basketball Trainer 2 (BT2). De opleiding is vooral bedoeld voor geïnteresseerde leden van deze verenigingen. Bij voldoende beschikbaarheid kunnen ook geïnteresseerden van andere verenigingen deelnemen aan de opleiding. Het maximum aantal inschrijvingen is gesteld op 25.

Data van de opleiding

Voor deze BT2-opleiding hebben de verenigingen gekozen voor een compacte opzet, waarbij twee workshops op één dag worden gegeven. Tussen de workshops verzorgen we een gezamenlijke lunch. De opleidingsdagen zijn:

Zaterdag 17 juni

  • 9:30-12:30. Workshop 1: Het geven van trainingen en sportgezondheidsleer (theorie + praktijk)
  • 13:30-16:30. Workshop 2: Basistechnieken / fundamentals / rebounding (praktijk)

Zaterdag 1 juli

  • 9:30-12:30. Workshop 3: Coaching, communicatie en intervisie (theorie)
  • 13:30-16:30. Workshop 4: Offense (praktijk)

Zaterdag 2 september

  • 9:30-12:30. Workshop 5: Defense (praktijk)
  • 13:30-16:30. Workshop 6: Intervisie-bijeenkomst (theorie)

Docenten

De docenten van de workshops zijn nog niet allemaal bekend, maar we willen de workshops laten verzorgen door docenten die hun sporen in het (nationale) basketball hebben verdiend. Meer informatie hierover volgt zo snel mogelijk.

Locaties

Elke opleidingsdag wordt gegeven op een andere locatie: Duiven (Triominos), Doetinchem (De Bongerd) en Aalten (sporthal Stationsplein). Deze sporthallen liggen op minder dan 100 meter vanaf een NS-station. De volgorde van de locaties wordt nog nader bepaald.

Kosten van de opleiding

Voor cursisten van de organiserende verenigingen worden de kosten gedragen door de vereniging zelf. Voor geïnteresseerde deelnemers van andere verenigingen bedragen de kosten 150 euro (exclusief aanvraag proeve van bekwaamheid).

Contactpersoon

Voor informatie met betrekking tot de opleiding kun je contact opnemen met de contactpersoon Twan Rosmalen (E: twan_99@hotmail.com of T: 0646272711).

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF