U bevindt zich hier: Verenigingen en Opleidingen » Veilig Sportklimaat » Ongewenst gedrag » Vertrouwenspunt Sport NOC*NSF

Vertrouwenspunt Sport

In samenspraak met de sportbonden heeft NOC*NSF een Vertrouwenspunt Sport opgezet. Alle sporters kunnen hier gebruik van maken. Net als hun omgeving: begeleiders, trainers, coaches, ouders, medische staf, teamgenoten, et cetera. Met deze service bieden we de sport een luisterend oor waar zij terecht kunnen:

  • met persoonlijke vragen, dilemma’s of meldingen die vertrouwelijk zijn. In een vertrouwelijk gesprek met een deskundig vertrouwenspersoon of adviseur bespreek je wat je dwars zit en welke stappen je zou kunnen zetten om het aan te pakken. Je houdt zelf de regie op wat er met je verhaal gedaan wordt.
  • voor het melden van misstanden waar iets mee gedaan moet worden. Deze meldingen leiden tot vervolgonderzoek, waarbij het mogelijk is dat dit onderzoek leidt tot sancties en / of maatregelen

Het Vertrouwenspunt Sport helpt de beller bij het maken van de voor hemzelf juiste keuzes. Door goede begeleiding wordt verergering en herhaling van grensoverschrijdend gedrag voorkomen. Met het melden van misstanden signaleren we problemen en kan het beleid of de organisatie aangepast worden.

Bij het Vertrouwenspunt Sport kan je terecht voor alle thema’s van vertrouwelijke aard. Daarbinnen onderscheiden we grensoverschrijdend gedrag (seksuele intimidatie, pesten, discriminatie, belediging, bedreiging en mishandeling), doping, matchfixing en eetstoornissen.

De gesprekken zijn vertrouwelijk en je kunt anoniem blijven indien je dat wil en daar zelf ook zorg voor draagt. De vertrouwelijkheid is heel belangrijk en is goed geborgd binnen NOC*NSF. De vertrouwenspersonen kunnen op de inhoud van de gesprekken door hun leidinggevenden of de directie niet worden aangesproken!

Bereikbaarheid
Je kunt het Vertrouwenspunt Sport op vier manieren benaderen:

  • Telefoon: 0900 202 55 90 (€ 0,10 per minuut) – maandag tm vrijdag 08.00 – 22.00 uur, zaterdag 12.00 – 16.00 uur
  • WhatsApp: 06 53646928
  • E-mail: vertrouwenspuntsport@nocnsf.nl  
  • Websysteem: www.speakupfeedback.eu/web/vertrouwenspuntsport

Kijk voor meer informatie over het Vertrouwenspunt Sport op de website van NOC*NSF en bekijk onderstaand filmpje voor een uitleg over het Vertrouwenspunt Sport.

 

Overige hulpdiensten
Het kan zijn dat een slachtoffer behoefte heeft aan een vertrouwelijk gesprek buiten de eigen vereniging, NBB of NOC*NSF. Er kan dan contact opgenomen worden met de 808 Telefonische Hulpdiensten (24 uur per dag op 0900-2025590 of via regionaal telefoonnummer) of slachtofferhulp Nederland (0900-0101 lokaal tarief).

Kinderen van 8 tot en met 18 jaar kunnen gebruik maken van de Kindertelefoon. Deze is dagelijks bereikbaar tussen 14:00 uur en 20:00 uur op het gratis nummer 0800-0432.

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF