U bevindt zich hier: Verenigingen en Opleidingen » Verenigingen » Ledenwerving

Leden werven via de AH Sportactie

Ben jij met jouw basketbalvereniging op zoek naar meer leden? Willen jullie nieuwe activiteiten uitrollen of een andere doelgroep aan je binden? Of willen jullie je vereniging meer en breder onder de aandacht brengen? Grijp dan je kans via de AH Sportactie!

Albert Heijn, NOC*NSF en de sportbonden, waaronder de NBB, hebben de handen ineen geslagen en een unieke samenwerking opgezet, met de missie om Nederland nog meer te laten sporten en bewegen. In september organiseren we samen met duizenden gastvrije sportverenigingen de AH Sportactie, die miljoenen mensen in heel Nederland de kans biedt om de sport te ontdekken die bij hén past.

Uit de succesvolle pilot van vorig jaar in Utrecht is gebleken dat de AH Sportactie het dusdanig laagdrempelig maakt om te gaan sporten, dat 70% van de sporters lid is geworden bij een sportclub in de buurt. Bovendien werden de sportactiviteiten gemiddeld beoordeeld met een 9. En het leuke is, de AH Sportactie valt tegelijkertijd met de Nationale Sportweek! Zowel de Nationale Sportweek als de AH Sportactie bieden jouw vereniging de gelegenheid mensen kennis te laten maken met jouw club en jouw sport.

Wat houdt de AH Sportactie 2017 in voor klanten?
Via een spaaractie kunnen alle klanten bij Albert Heijn drie weken lang, van 4 tot en met 24 september, AH Sportzegels sparen. Met een volle spaarkaart kunnen klanten via de actiepagina www.ahsportactie.nl sportactiviteiten in hun buurt zoeken en boeken. Met één spaarkaart mag de klant tot en met 3 december vijf keer gratis sporten bij verschillende deelnemende sportclubs naar keuze. Klanten kunnen meerdere spaarkaarten activeren, zowel voor zichzelf als voor anderen.

Wat houdt de AH Sportactie 2017 in voor sportclubs?
Iedere sportclub met een KvK nummer kan meedoen door sportactiviteiten gratis aan te bieden waar mensen met een volle spaarkaart zich voor kunnen inschrijven. Je bepaalt daarbij zelf welke en hoeveel activiteiten dat zijn en hoeveel mensen zich per activiteit in kunnen schrijven. Van bestaande trainingen open stellen tot nieuwe lessen voor een bepaalde doelgroep, alles is mogelijk. We willen daarbij sporters stimuleren minimaal 3 keer mee te doen zodat zij jouw vereniging goed kunnen leren kennen. Hoe meer sportactiviteiten voor jong tot oud hoe leuker natuurlijk!

Hoe kun je als vereniging meedoen?
Lees in dit document hoe en waar je jouw vereniging kan aanmelden. Bekijk ook de infographic van de AH Sportweken in 2016 (pilot) met ervaringen van deelnemers en verenigingen.

Tips voor ledenwerving via de AH Sportactie
Wanneer je mensen kennis wil laten maken met jouw vereniging met als doel leden te werven, is het verstandig over een paar zaken na te denken:

  • Wat voor leden wil je werven? Ben je op zoek naar meer meiden, jongste jeugd of juist recreanten? Bied activiteiten aan voor die doelgroep(en) waarin je leden wil werven.
  • Welke activiteiten wil en kun je aanbieden? Je kan reguliere trainingen open stellen, maar bedenk dat dit iemand die nog niet basketbalt kan afschrikken. Als beginner meedoen met mensen die al langer basketballen kan best wel spannend zijn. Dus wellicht kan je per doelgroep een aantal instuiftrainingen organiseren, clinics of, als je toch de reguliere training openstelt, de nieuwe mensen deels of helemaal apart training geven.
  • Hoeveel activiteiten bied je aan? Wanneer je per doelgroep heel veel activiteiten aanbiedt, is de kans aanwezig dat geïnteresseerden heel gespreid mee komen doen. Een beperkter aanbod zorgt mogelijk voor grotere groepen, wat de training of clinic nog leuker maakt.
  • Wat bied je mensen aan die je vereniging hebben bezocht? Mogen ze na het volgen van een clinic nog een paar keer gratis mee trainen bij een team in hun leeftijdscategorie of zijn er instuiftrainingen voor beginners waar ze aan mee kunnen doen? Zijn er daarnaast nog wedstrijden van bijvoorbeeld het eerste team waarvoor je ze kan uitnodigen om te komen kijken?

Tips & tricks ledenwerving

De NBB biedt middels de volgende documenten een aantal handvatten voor het werven van specifieke doelgroepen:

Vragen? Neem contact met ons op!
De NBB helpt jou en je vereniging graag. De volgende contactpersonen staan voor je klaar:

Onderwerp Naam & e-mail Telefoonnummer
AH Sportactie Caroline Stevens 030 7513511
Aanbod jeugd t/m 12 jaar & 3x3 basketball Martin Ho Suie Sang 030 7513506
Overig aanbod & verenigingsondersteuning Simone van den Biggelaar 030 7513514
Communicatie Luuk Berends 030 7513507

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF