U bevindt zich hier: Verenigingen en Opleidingen » Verenigingen » Platform verenigingen » Kampen & Clinics » Eredivisiespelers bij basketbalclinic New Heroes Academy

Terug naar overzicht

Eredivisiespelers bij basketbalclinic New Heroes Academy

6 februari 2019 16:52:00

Jonge basketballers die hun vaardigheden een stevige boost willen geven, kunnen zich op donderdag 7 maart a.s. uitleven bij de clinic van de New Heroes Basketball Academy in de Maaspoort in Den Bosch. Speciale attractie is de komst van enkele spelers van de eredivisieploeg New Heroes die met de clinicgangers aan de slag zullen gaan. Een van hen is de uit de eigen jeugdopleiding afkomstige Norbert Thelissen (foto hieronder), die in 2018 met de Orange Lions U18 de Europese titel in de B-divisie veroverde.


Foto Jan Verhoeven senior

Ook dit keer heeft de organisatie een aantal trainers van naam naar de Maaspoort weten te halen. Onder hen voormalig international Vincent Krieger, ex-prof Lamont Randolph en Chris Mayes, toptrainer en hoofd van de New Heroes Academy. Zij worden geassisteerd door onder meer de trainers Miguel Oliveira en John Bernabela, beiden verbonden aan de Bossche basketbalschool. Een aparte vermelding verdient de komst van Vincent Nguyen als trainer. De spelverdeler, opgeleid in Den Bosch, stapt een maand later in het vliegtuig naar Vietnam om daar vanaf april weer uit te komen in de topcompetitie in het geboorteland van zijn vader.

Tijdens deze clinic gaan de deelnemende jongens en meisjes op een aantal verschillende stations aan de slag met diverse spelvormen, zoals 2x2 en 3x3. Aangevuld met diverse ‘fundamentele’ oefenvormen die de technische bagage van de deelnemers en hun snelheid van uitvoering van de skills naar een hoger plan moeten brengen.

WK 3x3
De clinic heeft overigens een plaatsje gekregen in de landelijke promotiecampagne waarmee de Nederlandse Basketball Bond en NOC*NSF de FIBA 3x3 World Cup3x3 onder de aandacht van zoveel mogelijk mensen proberen te brengen. Het WK 3x3 wordt dit jaar van 18 t/m 23 juni in Amsterdam gehouden. Bij de mannen won Nederland de laatste twee WK's zilver en de vrouwen pakten bij het laatste EK het zilver.

De clinic in de Maaspoort, bedoeld voor jongens en meisjes in de leeftijd van 8 tot en met 18 jaar en van alle spelniveaus, begint op 7 maart (de donderdag na carnaval) om half tien en duurt tot ’s middags half vijf. De hal gaat ‘s morgens om negen uur open. De deelnemers wordt gevraagd een eigen bal mee te nemen.

Deelname aan deze clinic kost vijfentwintig, te voldoen bij binnenkomst van de hal. In ruil daarvoor krijgen de deelnemers naast een uitermate leerzame dag basketball ook een voedzame lunch, enkele snacks en volop te drinken. In de hal zijn verder enkele stands, waar allerlei basketbalattributen verkrijgbaar zijn, waaronder de merchandise-lijn van New Heroes Den Bosch.

Aanmelden voor deelname aan de clinic kan door het formulier onder deze link in te vullen en op te sturen. Op dinsdag 5 maart om 20.00 uur sluit de inschrijvingstermijn. Wacht niet te lang met aanmelden, want het aantal beschikbare deelnemersplaatsen is beperkt.

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF