U bevindt zich hier: Verenigingen en Opleidingen » Verenigingen » Platform verenigingen » Kampen & Clinics » Van Oostrum en De Jonge bij tweedaags Play-offs Camp New Heroes

Terug naar overzicht

Van Oostrum en De Jonge bij tweedaags Play-offs Camp New Heroes

16 april 2019 09:53:00

De New Heroes Basketball Academy houdt op woensdag 1 en donderdag 2 mei het jaarlijkse Play-offs Camp voor jong basketbaltalent in De Maaspoort in Den Bosch, de thuishaven van de profploeg uit die stad. Een aantal spelers van New Heroes Basketball Den Bosch zal als speciale attractie acte de presence geven tijdens deze leerzame tweedaagse. Ook voomalig New Heroes-speler Devon van Oostrum, die achter de schermen hard werkt aan een terugkeer in het shirt van de club, en international Lisanne de Jonge verlenen hun medewerking.

Deelname aan dit kamp staat open voor jongens en meisjes in de leeftijd van 8 tot en met 18 jaar. Maar anders dan te doen gebruikelijk tijdens de clinics en kampen in Den Bosch, wordt dit keer nadrukkelijk onderscheid gemaakt in leeftijd en basketbalervaring. Om de uitdaging voor de 'rijpere' talenten groter te maken, werken zij een programma af met een hogere moeilijksgraad en dito intensiteit. Allemaal net wat pittiger en technisch wat lastiger dan de jongere garde die vaak wat minder ver is in z'n ontwikkeling op technisch, tactisch en fysiek vlak. Wat overigens niet moet worden verward met ‘minder talent’. De natuurlijke aanleg van een pril ‘jonkie’ kan tenslotte zomaar die van een rijper talent ver overstijgen.

Bij de selectie van de trainers voor dit camp is speciaal gelet op deze ‘tweedeling’. De jeugd die wat verder is, gaat aan de slag met voormalig international Vincent Krieger en Chris Mayes, het hoofd van de New Heroes Basketball Academy. Miguel Oliveira, Lamont Randolph, John Bernabela en Robert Boezeman (na vijf jaar collegebasketball in Amerika weer terug in Nederland) nemen de jongere garde onder hun hoede.

WK 3x3 in Amsterdam
Tijdens het kamp wordt in de dagschema’s ook tijd ingeruimd voor 3x3 basketball. Het Play-offs Camp heeft niet voor niets een plaatsje gekregen op de kalender van de landelijke promotiecampagne, waarmee de Nederlandse Basketbal Bond en NOC*NSF de FIBA 3x3 World Cup onder de aandacht van alle Nederlanders willen brengen. Het WK wordt van 18 tot en met 23 juni gehouden op het Museumplein in Amsterdam. De kaartverloop daarvoor is inmddels gestart.

Inschrijven
De inschrijfkosten bedragen 77,50 euro (inclusief voor beide dagen een goede lunch, fruit, frisdrank en energierijke versnaperingen). Deelnemers aan de Skills Practise-trainingsgroep van de New Heroes Basketball Academy betalen tien euro minder. Het kamp duurt beide dagen van 9.30 tot 16.30 uur. De hal gaat open om 9.00 uur. Ben je ingeschreven en doe je mee, breng dan wel een eigen bal mee.

Wil je deelnemen? Klik dan op deze link en stuur het formulier ingevuld terug. Op maandag 29 april om 18.00 uur sluit de inschrijving. Je aanmelding is pas afgerond na het overmaken van de deelnamekosten van 77,50 euro op bankrekeningnummer NL12INGB0006189956 ten name van STG Basketball Academy Den Bosch.Wacht niet te lang met aanmelden, want het aantal beschikbare plaatsen is beperkt.

Evenementen kalender

Bekijk foto's

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF