U bevindt zich hier: Verenigingen en Opleidingen » Verenigingen » Platform verenigingen » Toernooien » Donar wint 24ste Holland Nordic Basketball Tournament 

Terug naar overzicht

Donar wint 24ste Holland Nordic Basketball Tournament 

22 april 2019 17:48:00

Donar wint het Holland Nordic Basketball Tournament (foto's Arnold Meijer).

De 24ste editie van het Holland Nordic Basketball Tournament in Groningen is na een spannende finale gewonnen door Donar. De U20-ploeg van de Groningse eredivisieclub was maandag in de finale met 77-72 te sterk voor de Orange lions U20. Het HNBT, een jeugdbasketbaltoernooi waar topteams uit Europa aan meedoen, werd gehouden tijdens het Paasweekeinde. 

Een Gronings gelegenheidsteam - Team Noord - met onder andere Jordy Kuiper en Sjoerd Koopmans in de gelederen, verving BCM Orli Prostejov, de winnaar van vorig jaar die verstek moest laten gaan. Team Noord werd verdienstelijk zevende.

Op weg naar de finale versloeg Donar achtereenvolgens Myerscough Basketball Academy, Fjölnir Basket, BC Zalgiris en BMS Herlev Wolfpack.  Het Nederlands mannenteam U20 van bondscoach Laki Lakner, dat het HNBT gebruikte als eerste voorbereidingstoernooi op weg naar het EK in de B-divisie komende zomer, bereikte de eindstrijd door overwinningen op BC Oostende, BMS Herlev Wolfpack, Team Noord en Myerscough.

De eindstand van het U20-toernooi:

1. Donar (Groningen)
2. Nederlands mannenteam U20
3. BMS Herlev Wolfpack (Denemarken)
4. Myerscough Academy (Groot-Brittannië)
5. Fjölnir basket (IJsland)
6. BC Zalgiris (Litouwen)
7. Team Noord (Groningen)
8. BC Oostende (België)


Donar in actie tegen BC Zalgiris uit Litouwen ((foto Arnold Meijer).

In het U14-toernooi ging de winst net als vorig jaar naar Tornado BS uit Litouwen, dat de winnaar van twee jaar geleden Team Nord uit Duitsland versloeg.

De eindstand van het U14-toernooi

1. Tornado BS (Litouwen)
2. Team Nord (Duitsland)
3. MBCA (Amstelveen)
4. MAFC (Hongarije)
5. BK HN Ostrava (Tsjechië)
6. Celeritas-Donar (Groningen)
7. BVG (Groningen)
8. EWE Baskets (Duitsland).

De jeugd- en coachclinics die op vrijdag en zaterdag werden gehouden, konden zich verheugen in een grote belangstelling. Al met al is de organisatie van het 24ste HNBT zeer te spreken over een zeer succesvol en geslaagd evenement. Ga voor alle uitslagen en meer informatie naar de website van het HNBT.

De NBB is lidorganisatie van:

FIBA IWBF NOC*NSF