!
Basketball Nederland

Basketball Nederland

Nieuws

Basketball Nederland

Basketball Nederland
Het gaat goed met het basketball in Nederland. Elf medailles op EK’s en WK’s in de afgelopen twee jaar bewijzen het succes. Ook in het clubbasketbal en in de breedtesport gaat het goed! De weg omhoog trekt steeds meer liefhebbers aan en daarom is het moment aangebroken om de handen ineen te slaan en samen te staan én te gaan voor onze mooie sport. Dat doen we met een nieuwe identiteit; een nieuw logo, nieuw tenue, nieuwe naamgeving en nieuw platform. Maar vooral met een nieuw gevoel van trots dat we delen: wij zijn Basketball Nederland, wij zijn READY TO ROAR!

Waarom Basketball Nederland?

Het is tijd om de kansen te grijpen! Dat kunnen we alleen als we samenwerken. Samenwerken om al het moois dat onze mooie sport te bieden heeft te verspreiden over het hele land. We zijn allemaal Basketball Nederland. Of je nou international bent, in de eredivisie speelt, in de afdeling coacht of scheidsrechter in het rolstoelbasketbal bent… Basketball Nederland, dat zijn we allemaal; liefhebbers van de sport die op een of andere manier verslingerd zijn aan die bal. Met Basketball Nederland zetten we de sport voorop, om het basketball in Nederland nog verder te brengen. Daarom: Basketball Nederland.

Basketball Nederland is een initiatief dat al het moois dat basketball te bieden heeft centraal stelt. Basketball Nederland is dus de sport, maar ook het merk en de online kanalen die over basketball communiceren en die basketball promoten. Daar hoort een identiteit en een imago bij die laat zien waar we voor staan. We zijn trots, trots op Nederland en trots op onze mooie basketbalsport. Basketball Nederland is de iconische oranje leeuw wiens brul je al van mijlenver hoort. De brul geeft kracht en staat voor passie, moed en commitment! Wij zijn Basketball Nederland, wij zijn READY TO ROAR!

Orange Lions
De lancering van Basketball Nederland geeft ons de kans onszelf opnieuw te positioneren. Voortaan zijn alle nationale selecties Orange Lions : 5-tegen-5 en 3x3, valide en rolstoel, mannen en vrouwen, en ook de Academies, allemaal dragen ze de naam Orange Lions en spelen ze met het nieuwe logo op de borst. Ze vertegenwoordigen allemaal de oranje leeuw, sterker nog, zijn allemaal de oranje leeuw. Aan de vrouwenkant nemen we afscheid van de nickname Angels, omdat ook onze vrouwen vechten als leeuwen zodra ze Nederland op de internationale velden vertegenwoordigen.

Overige naamswijzigingen
De introductie van Basketball Nederland gaat gepaard met een aantal naamswijzigingen van bv. competities en verandering van huisstijl. We laten de verschillende onderdelen zoveel mogelijk op elkaar aansluiten, waarbij Basketball Nederland ‘de paraplu’ is waaronder alles gebeurt. Ook de Nederlandse Basketball Bond (NBB) en haar commissies zijn onderdeel van deze paraplu en identiteit. De Vrouwen basketball league gaat voortaan door het leven als de ‘Women’s Basketball League’ en de ‘Basketball Cup’ is de nieuwe benaming voor de bekercompetitie.

Basketball Nederland voor jou
We zijn allemaal Basketball Nederland. Basketball is wat ons bindt, een gevoel dat we delen. Zowel de fan als bestuurder, competitiespeler of recreatief lid. Basketball Nederland, dat zijn we allemaal; liefhebbers van de sport die op een of andere manier verslingerd zijn aan die bal. Met Basketball Nederland zetten we de sport voorop, om het basketball in Nederland nog verder te brengen. Daarom: Basketball Nederland.

Op dit moment wordt gewerkt aan een nieuw online platform voor de gehele basketballcommunity met al het laatste basketbalnieuws, persoonlijke verhalen, leuke video's en alle info rondom de nationale teams en competities. Het online platform dient tevens als kennisbank voor bestuurders, coaches, scheidsrechters en ander kader. Het platform wordt in september 2019 gelanceerd.

Ook jij kunt helpen van Basketball Nederland een blijvend succes te maken door dat gevoel van trots met anderen te delen, basketballers en niet-basketballers, in de zaal, op het pleintje, in de kantine, op de tribune, online. Basketball Nederland, daar wil je bij horen, daar wil je onderdeel van zijn. Basketball Nederland is er voor iedereen, van de verenigingsbestuurder tot de speler op het pleintje.