!
SBU Studenten

Studentenbasketbal

Competities

Competitie Overzicht

Studentenbasketbal

Studentenbasketbal wordt in heel Nederland gespeeld. De studentenbasketbalverenigingen spelen mee in de reguliere competitie van de NBB, zowel in de landelijke divisies als in de afdelingsklassen. Naast de trainingen en de wedstrijden is er ruimte voor het studentenleven door middel van activiteiten, toernooien, borrels, verenigingsweekenden en meer.

Studentenverenigingen

Er zijn 13 studentenverenigingen aangesloten bij de Nederlandse Basketball Bond.

Studentenbasketbalverenigingen
Vereniging Stad
BC Schrobbelaar Amsterdam
D.B.V. Arriba Enschede
E.B.V. Baros Rotterdam
De Groene Uilen/Moestasj Groningen
L.U.S.V. Leiden
Maastricht Knights Maastricht
Punch Delft
S.B.U. Utrecht
SBA Sphinx Wageningen
Tantalus Eindhoven
Trajanum Nijmegen
TSBV Pendragon Tilburg
U.S. Amsterdam
BC Schrobbelaar

Stad: Amsterdam

Aantal leden: 51

Aantal vrouwenteams: 2

Aantal mannenteams: 4

Landelijke teams: Nee

Website: https://bcschrobbelaar.nl/

Wij zijn een studentenbasketbalclub voor ervaren basketbalspelers, die enthousiast zijn om het veld op te gaan, vrienden willen maken en na de wedstrijd een drankje willen komen drinken!

D.B.V. Arriba

Stad: Enschede

Aantal leden: 66

Aantal vrouwenteams: 2

Aantal mannenteams: 3

Landelijke teams: Ja

Website: https://dbvarriba.nl/

D.B.V. Arriba is niet alleen een plek voor basketbal, maar ook voor plezier en vrienden. Met minimaal één keer per maand activiteiten en veel actieve leden is D.B.V. Arriba de plek voor iedere student in Enschede om te basketballen!

E.B.V. Baros

Stad: Rotterdam

Aantal leden: 180

Aantal vrouwenteams: 5

Aantal mannenteams: 8

Landelijke teams: Ja

Website: https://ebvbaros.nl/

E.B.V. Baros heeft teams die wedstrijden spelen op verschillende niveaus. Maar E.B.V. Baros biedt ook de mogelijkheid om gewoon naar trainingen te komen onder leiding van gediplomeerde trainers.

De Groene Uilen/Moestasj

Stad: Groningen

Aantal leden: 283

Aantal vrouwenteams: 8

Aantal mannenteams: 10

Landelijke teams: Ja

Website: https://www.groeneuilenmoestasj.nl/home

De Groene Uilen-Moestasj is de enige echte studenten basketbalvereniging in Groningen, ontstaan uit de fusie tussen De Groene Uilen en Moestasj in 2018. De vereniging heeft een geschiedenis die terugrijkt tot aan 1957 en staat traditiegetrouw voor sportiviteit, leuke activiteiten en veel gezelligheid. De tien heren- en acht damesteams zijn op vrijwel alle niveaus actief, van de laagste regionale klassen tot en met de landelijke promotiedivisie.

Nieuwe leden kunnen drie keer kosteloos meetrainen. Wil je meer weten? Neem dan contact met ons op via bestuur@groeneuilenmoestasj.nl

LUSV

Stad: Leiden

Aantal leden: 67

Aantal vrouwenteams: 3

Aantal mannenteams: 4

Landelijke teams: Nee

Website: https://www.lusvbasketball.nl/blog/

Als je een leuke, gezellige en vliegende start wil maken met basketbal dan kun je het beste lid worden bij LUSV: Leidse Universitaire Sport Vereniging. Afhankelijk van je ambitie train je 1 of 2 keer per week.

Maastricht Knights

Stad: Maastricht

Aantal leden: 41

Aantal vrouwenteams: 2

Aantal mannenteams: 2

Landelijke teams: Nee

Website: http://www.maastrichtknights.nl/

De Studentenbasketbalvereniging Maastricht Knights is op 14 mei 2009 opgericht door een groep studenten met een voorliefde voor basketbal. In de loop der jaren is het uitgegroeid tot een club met ongeveer 50 leden verdeeld over 2 heren- en 2 damesteams. Deze teams zijn actief op een breed scala aan niveaus, variërend van nationaal niveau tot de lagere lokale klassen.

Punch

Stad: Delft

Aantal leden: 200

Aantal vrouwenteams: 2

Aantal mannenteams: 8

Landelijke teams: Ja

Website: http://www.punch-basketball.nl/

Bij Punch is er ruimte voor iedereen, van nieuwe spelers die het nog niet aandurven om wedstrijden te spelen tot ervaren spelers die in onze hogere teams met een professionele coach kunnen spelen. Daarnaast draait het bij Punch niet alleen om het basketballen, maar ook om de gezelligheid, en daarom organiseren wij veel activiteiten zoals pubquizzen, feestjes en interne toernooien

S.B.U.

Stad: Utrecht

Aantal leden: 162

Aantal vrouwenteams: 6

Aantal mannenteams: 6

Landelijke teams: Ja

Website: https://www.studentenbasketballutrecht.nl/

Binnen SBU wordt gezelligheid en prestatie gecombineerd. We maken graag tijd vrij voor borrels, feestjes, toernooien, kamp, het MIT en andere leuke activiteiten, er is dus ook veel aandacht voor gezelligheid en ‘bonding’, maar het niveau van het basketbal lijdt daar niet onder. Er is een hoge mate van fanatisme en gedrevenheid.

SBA Sphinx

Stad: Wageningen

Aantal leden: 40

Aantal vrouwenteams: 1

Aantal mannenteams: 2

Landelijke teams: Nee

Website: http://www.sphinxbasketball.nl/

Onze professionele coaches zullen altijd zorgen voor trainingen van hoge kwaliteit en zullen gedurende het seizoen verbeterstrategieën bieden voor alle leden. We hebben ook recreatieve sessies en trainingen voor beginners. Wat je ervaring met basketbal ook is; we hebben voor elk wat wils!

Tantalus

Stad: Eindhoven

Aantal leden: 44

Aantal vrouwenteams: 2

Aantal mannenteams: 5

Landelijke teams: Ja

Website: http://tantalus-basketbal.nl/

Bij een speler zoeken we een student die gemotiveerd is om te komen oefenen en spelletjes spelen. Iemand die graag deel uitmaakt van een club waar we samen een biertje drinken en elkaars wedstrijden komen kijken. Iemand die actief wil deelnemen aan onze club, en iemand die zich realiseert dat deel uitmaken van een club, betekent dat je een aantal taken zult hebben, zoals het leiden van een aantal wedstrijden of af en toe een tafeldienst doen. Maar vooral iemand die gewoon van basketbal houdt. Want dat is wat ons uiteindelijk samenbrengt!

Trajanum

Stad: Nijmegen

Aantal leden: 102

Aantal vrouwenteams: 2

Aantal mannenteams: 4

Landelijke teams: Ja

Website: https://trajanum.nl/

Interesse om competitief basketbal te spelen? Laat het ons weten en meld je aan voor de try-outs! Aankomend jaar zullen de heren teams op vier verschillende niveaus uitkomen in de competitie en we hopen dat jij ons komt versterken.

TSBV Pendragon

Stad: Tilburg

Aantal leden: 80

Aantal vrouwenteams: 3

Aantal mannenteams: 4

Landelijke teams: Ja

Website: https://tsbv-pendragon.nl/

TSBV Pendragon staat voor Tilburgse Studenten Basketball Vereniging en is speciaal opgericht voor studenten van de Universiteit en de Hogescholen van Tilburg. Er wordt getraind en wedstrijden gespeeld op het Sportcentrum van de Universiteit. De vereniging is lid van de overkoepelende organisatie Federation Of Student Sports Tilburg (FOSST), waar alle studentensportverenigingen bij aangesloten zijn.

U.S.

Stad: Amsterdam

Aantal leden: 168

Aantal vrouwenteams: 6

Aantal mannenteams: 6

Landelijke teams: Ja

Website: https://www.usbasketball.nl/

Houd je van basketbal én gezelligheid? Dan zit je goed bij U.S. Basketbal! Bij U.S. kun je kosteloos twee keer meetrainen om te kijken in welk team je het beste past.