!
3x3NL Tour Finals-aug23-1

3x3NL Tour 2024

3x3 evenementen

3x3NL Tour 2024

English information please follow this link

De 3x3NL Tour, het officiële Nederlands Kampioenschap 3x3 basketball, vindt ook in 2024 weer plaats door heel Nederland! Op diverse plaatsen in Nederland worden toernooien georganiseerd die toegankelijk zijn voor alle basketballiefhebbers van alle niveaus. Of je nu gezellig een basketbaltoernooi wil spelen op een mooie locatie in de zon of als je serieuze ambities hebt om je te plaatsen voor de landelijke finale en misschien wel voor de FIBA3x3 World Tour! De 3x3NL Tour is voor iedereen toegankelijk, daarbij is toegang ook voor toeschouwers helemaal gratis!


3x3NL Tourkalender 2024

11 mei - 3x3NL Hoorn

12 mei - 3x3NL Terneuzen

25+26 mei - 3x3NL Amsterdam (NextGen Games)

1 juni - 3x3NL Urk

2 juni - 3x3NL Almere Centrum

15 juni - 3x3NL Barons Breda Basketball

22 juni - 3x3NL Vriezenveen

23 juni - 3x3NL Rotterdam

29 juni - 3x3NL Urban Unites Heerenveen

6+7 juli - 3x3NL Utrecht

20 juli - 3x3NL Groningen

27+28 juli - 3x3NL Tour FINALS


Inschrijven

Er kan vanaf 23 januari worden ingeschreven voor de 3x3NL Tour 2024! Houd de website en onze socials (@3x3NL) in de gaten en mis geen enkele aankondiging!

Een team bestaat uit minimaal drie en maximaal vier deelnemers. De reguliere kosten om deel te nemen zijn 50,00 euro per teaminschrijving. Voor de ELITE categorie bedragen de kosten 60,00 euro per team.

Je kan je inschrijven voor de volgende categorieën:

MIXU12
Vrouwen / Mannen U14
Vrouwen / Mannen U16
Vrouwen / Mannen U18
Mannen U23
Mannen / Vrouwen Open
Mannen / Vrouwen ELITE (zie onderstaande tekst)
3x3 On Wheels (rolstoelbasketbal)
Mannen / Vrouwen 35+


Je kan je hier inschrijven! Let op: jouw inschrijving is pas definitief als het team zowel is ingeschreven op Play.fiba3x3.com als via onze website.

Alle bepalingen rondom de (3x3) competities van Basketball Nederland zijn hier te vinden.

ELITE

De ELITE categorieën (Mannen ELITE & Vrouwen ELITE) zijn de hoogst mogelijke categorieën van de 3x3NL Tour. Deze categorieën worden altijd geleid door NBB scheidsrechters en bestaan uit teams van het hoogste niveau. Dit is zowel voor mannen als vrouwen een mooie uitdaging.

  • De winnaar van de Finals bij de Mannen ELITE zal een verzorgd ticket verdienen om mee te doen aan een internationale FIBA 3x3 World Tour Masters!*
  • De winnaar van elke individuele stop van de Vrouwen ELITE ontvangt zowel een tickets voor de Nederlandse Finals als een verzorgd ticket voor de Duitse Finals in Hannover op 1 september! Daarnaast strijd de winnaar tijdens de 3x3NL Tour Finals om een geldprijs van €500!

*Een team mag alleen deelnemen aan de Finals van de Mannen ELITE categorie als het team bestaat uit minimaal 3 spelers met de Nederlandse nationaliteit. Bij de Vrouwen is dit niet van toepassing.

Nieuwe categorieën

De categorieën Mannen 35+ en Vrouwen 35+ zijn, net als de Vrouwen ELITE, geïntroduceerd tijdens de 3x3NL League en maken wegens het grote succes tijdens deze competitie nu ook onderdeel uit van de 3x3NL Tour! Deze categorieën zullen voornamelijk tijdens de grotere events worden toegevoegd aan het programma.

2023-NL-Finals-Mannen
Algemene informatie

Voor meer algemene informatie over de 3x3NL Tour, zoals in welke categorieën je kan spelen, klik je op deze link.

3x3NL Tour

De 3x3NL Tour (voorheen Streetball Masters) is uitgegroeid tot een absoluut begrip in het Nederlandse basketball. De tour, waarbij wordt gestreden om het Nederlands Kampioenschap 3x3 basketball, telt meerdere open toegankelijke voorronden die indoor en (voornamelijk) outdoor gehouden worden. Bovendien is de 3x3NL Tour een van de grootste 3x3 basketball tours van Europa, met veel interesse vanuit binnen- en buitenland. De 3x3NL Tour bestaat uit verschillende voorronden georganiseerd door heel het land en één grote landelijke finale.

3x3NL Endorsed (bidprocedure)

Onder begeleiding van de NBB is het voor verenigingen, maar ook voor stichtingen, bedrijven, sportbureaus of andere instanties mogelijk om onder begeleiding zelf een 3x3 toernooi te organiseren dat onderdeel uitmaakt van de 3x3NL Tour. Elke geïnteresseerde organisatie kan een licentie voor een 3x3NL evenement afnemen bij de NBB, waardoor het toernooi automatisch onderdeel wordt van de landelijke 3x3NL Tour. Wanneer aan alle licentievoorwaarden is voldaan, krijgt het event het predicaat ‘3x3NL Endorsed’ en maakt het officieel onderdeel uit van de 3x3NL Tour.

Geïnteresseerde partijen die een 3x3NL Endorsed toernooi willen hosten, kunnen de bidprocedure bekijken. Voor meer informatie of vragen kan contact opgenomen worden via 3x3@basketball.nl.

TourSchedule (1)