!
2019_3x3-StreetballMasters_Amsterdam.jpg

3x3NL Tour

3x3 evenementen

3x3NL Tour

Inschrijven

Teams kunnen zich weer voor de 3x3 toernooien inschrijven zodra er een duidelijk beeld is van de ontwikkeling van de corona pandemie. Zorg dat je de website en onze socials in de gaten blijft houden voor het laatste nieuws!

3x3NL Tour

De 3x3NL Tour (voorheen Streetball Masters) is uitgegroeid tot een absoluut begrip in het Nederlandse basketball. De tour, waarbij wordt gestreden om het Nederlands Kampioenschap 3x3 basketball, telt meerdere voorronden die zowel indoor als outdoor gehouden worden. Bovendien is de 3x3NL Tour een van de grootste 3x3 basketball tours van Europa, met veel interesse vanuit binnen- en buitenland. De 3x3NL Tour bestaat uit twee soorten evenementen, de 3x3NL Masters en de 3x3NL Endorsed voorronden.

3x3NL Masters

De NBB gaat, als de maatregelen dat toelaten, als onderdeel van de 3x3NL Tour in de zomer van 2021 een aantal grote meerdaagse (internationale) evenementen organiseren. Deze evenementen krijgen de naam '3x3NL Masters' en maken samen met de 3x3NL Endorsed toernooien onderdeel uit van de 3x3NL Tour. De 3x3NL Masters zijn urban sportfestivals met een mix van het hoogste niveau 3x3 basketball, muziek, games en entertainment. Meer informatie zal volgen zodra de maatregelen dit toelaten.

3x3NL Endorsed

Onder begeleiding van de NBB is het voor verenigingen, maar ook voor stichtingen, bedrijven en sportbureaus mogelijk om zelf een 3x3 toernooi te organiseren dat onderdeel uitmaakt van de 3x3NL Tour. Elke vereniging of geïnteresseerde organisatie kan vanaf komend seizoen een licentie voor de organisatie van een 3x3 evenement afnemen bij de NBB, waardoor het toernooi automatisch onderdeel wordt van de landelijke tour. Wanneer aan alle licentievoorwaarden is voldaan, krijgt het event het predicaat  ‘3x3NL Endorsed’. Geïnteresseerde partijen die een 3x3NL Endorsed toernooi willen hosten, kunnen de bidprocedure bekijken voor meer informatie of contact opnemen via 3x3@basketball.nl.