!
2019_rolstoelbasketbal_Bo-Kramer.jpg

Stichting Basketball Experience NL

Rolstoelbasketbal

Stichting Basketball Experience NL

De Stichting Basketball Experience NL (BEN) wil potentiële talenten in het rolstoelbasketbal ondersteunen om hun talent en kwaliteiten optimaal te benutten. Daarnaast vindt BEN het belangrijk dat er een goede beeldvorming over rolstoelbasketbal ontstaat. Sinds 26 november 2016 werkt de stichting officieel samen met de NBB. Beide organisaties hebben de intentie hebben uitgesproken om - waar mogelijk - elkaar op de hoogte te houden en samen te werken, zoals het uitwisselen van vrijwilligers, materiaal en kennis. BEN en de NBB zullen samen in 2023 in Rotterdam Ahoy het EK rolstoelbasketbal voor vrouwen en mannen organiseren, als onderdeel van het allereerste European Para Championship (EPC)

Ondersteunen sport- en maatschappelijke carrière
BEN wil er voor zorgen dat talenten door goede voorzieningen, adviezen, coaching, training, transport en vergoedingen hun droom kunnen waar maken: topsporter worden en fulltime met rolstoelbasketbal bezig zijn.

De stichting optimaliseert de randvoorwaarden voor de talentvolle sporter, waar hij of zij dat zelf niet kan. Vervolgens wil BEN de sporter begeleiden, zodat die zijn of haar sportcarrière kan continueren en niet afhankelijk wordt van de stichting. Een belangrijk aspect daarbij is ook de maatschappelijke ontwikkeling van de sporter, want wat doe je als je sportcarrière voorbij is? BEN helpt sporters zich daar op voor te bereiden door middel van stages, coaching, scholing en werkplekken.

Beeldvorming
Naast bovenstaande activiteiten wil de stichting BEN investeren in de juiste beeldvorming van de sport om te laten zien dat iedere sporter met een beperking kan gaan baskteballen. Een teamsport als basketball is zoveel meer dan alleen de sportieve prestatie.

De enthousiaste mensen van BEN zetten de sport in de schijnwerpers door aantrekkelijk beeldmateriaal te creëren, toegankelijke sportevenementen te organiseren, clinics te geven en door heel het land heen presentaties te organiseren. 

Wil je meer weten? Kijk dan eens op de website van stichting Basketball Experience NL: www.basketballexperience.nl.