!
Cornelius training Orange Lions.jpeg

Trainen en coachen, het is een vak

Kennis Hub

Trainers & Coaches

Trainen en coachen, het is een vak

Trainers, coaches en begeleiders maken vaak een onuitwisbare indruk op sporters. Hun invloed reikt namelijk veel verder dan alleen de sporttechnische ontwikkeling, ook op de sociale en persoonlijke ontwikkeling van (jonge) sporters is het gedrag van een trainer of coach van grote invloed. Deze invloed is er altijd. Denk aan een aanmoediging, compliment of een corrigerende opmerking.

Trainen en coachen, het is een vak

Voor trainers en coaches is het daarom belangrijk om ook over opvoedkundige vaardigheden te beschikken. Zo kunnen zij een veilige en positieve omgeving creëren waarin ALLE sporters zich op hun gemak voelen en zich met plezier en optimaal kunnen ontwikkelen. Kennis van motorische vaardigheden is van essentieel belang voor het ontwikkelen van de spelers. Evenals het hebben van specialistische kennis van de sport.

Onder de naam “coachen, het is een vak” streeft de NBB samen met het NOC*NSF naar verbetering van de kwantiteit en kwaliteit van trainers en coaches. Iedereen verdient namelijk een goede coach.

Kwalificatiestructuur Sport

De opleidingseisen worden vastgelegd in de Kwalificatie Structuur Sport (KSS), lees hier meer over op de Opleidingenpagina van de NBB