!
Release OLA Video Sofie fysio.jpg

Video-impressie

Orange Lions Academy

Video-impressie

De Nederlandse Basketball Bond heeft de afgelopen jaren samen met de trouwe partners NOC*NSF en Topsport Amsterdam werk gemaakt van talentenontwikkeling in het Nederlandse basketball.

Twee video's op deze pagina volgen Giel Paling en Sofie Bruintjes, twee atleten van Orange Lions Academy, vanaf het moment dat ’s ochtends de wekker gaat tot ze ’s avonds moe maar voldaan het licht weer uitdoen.

De Orange Lions Academy startte in 2018 met een mannenprogramma, waar talenten worden opgeleid om óók uit te groeien tot Europese topspelers. Ook bij de mannen stromen jaarlijks spelers uit naar Europese topcompetities.

De NBB en Topsport Amsterdam stuurden videomaker Nick Urbanus op pad om een kijkje in de keuken te nemen bij OLA. Als voormalig tophonkballer wist Nick precies waar hij op moest letten. Hoe ziet een dag in het leven van een OLA-talent eruit? Hoe wordt er getraind? Waar en hoe wonen deze getalenteerde basketballers en basketbalsters? Hoe combineren ze topsport met het volgen van onderwijs op hun eigen niveau? Hoe eten ze? Hoe worden ze begeleid? Hoe zwaar is het?

Deze compacte video’s geven hun goede impressie welke uitdagingen de volgende talenten die instromen staan te wachten.