!
2019_3x3NL_Edith-Oudshoorn.jpg

Arbitrage

Over 3X3 basketball

Arbitrage

Ook bij de 3x3 NL Masters Tour zijn er scheidsrechters die zorgen dat wedstrijden volgens de regels verlopen. Juist omdat er meer fysiek contact is toegestaan dan in 5-5, hebben scheidsrechters de belangrijke rol om wedstrijden soepel te laten verlopen.

Type scheidsrechters

In 3x3 basketball maken we onderscheid tussen lokale scheidsrechters, landelijke scheidsrechters en senior scheidsrechters. Lokale scheidsrechters zijn op de lokale 3x3 NL Masters Tour actief. Landelijke scheidsrechters hebben een applicatie 3x3 arbitrage gevolgd, en worden door de NBB aangesteld om bij voorronden en finales te fluiten. Senior scheidsrechters hebben een begeleidende en coördinerende rol. Daarnaast zijn er drie Nederlandse echeidsrechters met een FIBA 3x3 licentie.

Binnen de NBB is een Taskforce 3x3 Arbitrage actief, die de scheidsrechterszaken rondom de 3x3 NL Masters Tour coördineert. Meer informatie over de verschillende soorten scheidsrechters en hun taken en verantwoordelijkheden is te vinden in het Handboek 3x3 Arbitrage

Zelf 3x3 gaan fluiten?

Ben je enthousiast over 3x3 en wil je zelf wedstrijden gaan fluiten? Neem dan contact op met de lokale organisatie van een voorronde, en kom het proberen!

Heb je al eerder 3x3 gefloten en wil je landelijk 3x3 scheidsrechter worden? Kijk dan op de Opleidings-pagina.

Organiseer je een 3x3 toernooi, en wil je ondersteuning om jouw scheidsrechters goed voorbereid het toernooi in te laten gaan? Neem dan contact op met de Taskforce via 3x3arbitrage@basketball.nl.

Check ook de pagina over de 3x3 spelregels.