!
20191130_Coach_MAURICE_AARTS-0332.jpg

Video database oefeningen - Multi SkillZ

Kennis Hub

Ontwikkeling van trainers en coaches

Video database oefeningen - Multi SkillZ

Multiskilzz

Uiteraard is het kunst van een goede coach om de juiste oefeningen bij de juiste doelgroep te vinden, en er is wellicht geen passende oplossing die voor iedereen geschikt is. Echter, we kunnen trainers wel helpen en inspireren, met twee voorbeelden.

De NBB heeft een partnership gesloten met organisatie Multiskillz om hun database tegen gereduceerd tarief ter beschikbaar te stellen voor NBB-leden. In deze database zijn filmpjes te vinden van 200 oefeningen, met name voor jeugd van 5 tot en met 12 jaar. De oefeningen zijn met name voor de ontwikkeling van basketballskills, op een manier die erg leuk is voor de deelnemers en zijn gestoeld op de grondslagen van het “breed motorisch opleiden”

Coachbord X en O.jpg

Multi SkillZ - De online video database met oefeningen

NBA Junior

NBA Junior

Een tweede interessante bron voor oefeningen én uitgewerkte trainingen is die van NBA Junior. Ook hier kan een beginnende jeugdtrainer veel inspiratie vinden voor oefeningen ter ontwikkeling van de jeugdspelers. Deze database is iets meer ingericht op de ontwikkeling van de specifieke basketball skills en zijn wat meer gericht op herhaling, en is wat minder “speels”. Niettemin kan ook deze database zeer bruikbaar zijn!

Kijk eens naar dit voorbeeld.

FIBA - Start Coaching en WABC Coaches Education Platform

Het FIBA programma "Start Coaching" geeft tips aan nieuwe trainers en coaches. Deze tips zijn gericht op het vormgeven van trainingen. Het programma bevat een coach werkboek, een activiteitenboek met voorbeeldoefeningen en een plan om coaches te helpen bij het eerste seizoen.

Klik hier om "Start Coaching" te bezoeken

Voor de meer ervaren coaches is het Coaches Education Platform interessant. Deze bevat een databank met opgenomen clinics en workshops over verschillende onderwerpen.

Klik hier om de WABC Coachehs Education Platform te bezoeken